Bunu yazana ceza!

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu, "Aracına ’Satılık’ yazdığı için zabıtadan ceza yedi" şeklindeki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Darendelioğlu, otoparklar da dahil olmak üzere ruhsatlandırılmamış yerlerde oto alım satımı yapanlara 10 yılı aşkın süredir ceza yazıldığını söyledi. Olayın bireysel bir konu olmadığını da ifade eden Darendelioğlu, bu yıl aynı durumdaki toplam 42 araca aynı işlemin yapıldığını kaydetti.

Bunu yazana ceza!

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu, 15 Nisan 2016 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince ceza yazılan 60 HC 598 plakalı araçla ilgili yapılan haberlere açıklık getirerek söz konusu olayda zabıta ekiplerinin görevlerini yaptığını söyledi. Kayseri şehrinin açık oto pazarı olmadığını ifade eden Ahmet Darendelioğlu "İsteyen istediği yerde istediği bir şeyi seyyar satıcılıkla satamaz, satmamalıdır. Böyle yapmak isteyenlere de müdahale etmek zabıta ekiplerimizin görevidir. Zabıta ekiplerimiz intizamın korunmasını sağlayarak halkımızın huzuru için çalışmaktadır. Nasıl ki, seyyar satıcılarla halkımızın desteğiyle mücadele edilmiş ve başarılı olunmuşsa, her türlü seyyar anlayışıyla da mücadeleye devam edilecektir. Aksi takdirde halkımızın da takdir edeceği gibi şehrimizdeki bazı caddeler, ’Satılık’ ibaresi taşıyan araçlar tek sıra dizilmek suretiyle açık oto pazarına dönüştürülmektedir. Pek çok vatandaşımız da bu durumdan rahatsızlığını belediyemize iletmiştir. Zabıta ekiplerimiz yaya ve araç yoğunluğu olan bölgelerin işgal edilerek oto alım satım yerleri haline getirilmesini ve bunun gittikçe yaygınlaşmasını önlemek için çalışmaktadır" şeklinde konuştu.

Olayın kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yaşandığını Darendelioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zabıta ekiplerimiz Sivas Caddesi’nde ücretsiz otoparkı işgal eden 60 HC 598 plakalı araca 15 Nisan 2016 tarihinde 219 TL ceza yazmıştır. Cezanın gerekçesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Maktu Ceza Yönetmeliği’nin 23. Maddesinde belirtilmiştir. Hangi durumlarda ceza yazılacağını belirten 23’üncü maddenin ’aa’ bendinde ’Belediyece tespit edilen yer ve alanlar dışında, ruhsatlandırılmamış yerlerde oto alım satımı yapmak’ ifadesi de vardır. Dolayısıyla bu maddeye aykırı davranışlar cezayı gerektirir. Üstelik bu yönetmelik bugünün veya bu yılın yönetmeliği değildir. Ruhsatlandırılmamış yerlerde oto alım satımının suç olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Maktu Ceza Yönetmeliği zaman zaman güncellense de söz konusu madde her zaman yerini korumuştur. 14 Şubat 2005 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen Maktu Ceza Yönetmeliği’nde cezayı gerektiren madde aynen yer almıştır. Haberlerde ifade edilen şekliyle otomobile ’Satılık’ yazısı yazılması nedeniyle ceza yazılmış değildir. Yönetmelikte belirtildiği gibi ruhsatlandırılmamış alanda satış yapmak cezayı gerektirmiştir."

Söz konusu haberde ifade edilen cezanın bireysel bir konu olmadığını da ifade eden Ahmet Darendelioğlu, bu yıl 42 araca aynı işlemin yapıldığını kaydetti. Darendelioğlu, "Yine haberde sözü edilen şekliyle personelimizin çalışmasında ’iltimas’ söz konusu dahi olamaz. İlçe Belediyesi’nin Zabıta Karakolu’nda görev yapan personele aynı durumda olmasına rağmen ceza yazılmadığı bilgisi yanlıştır. Söz konusu personele ait olan 38 UP 387 plakalı araca da ceza yazılmıştır" dedi.



DHA

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER