Bursaspor, seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasını bekliyor


Bursaspor, Medipol Başakşehir maçında sahaya atılan çakmak ve hakemin başına isabet eden madeni para sebebiyle aldığı seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasını istiyor. Yeşil-beyazlılar, güvenlik kamera görüntülerini içeren delil dosyasını Tahkim Kurulu'na sunacak.

Bursaspor, 12 Şubat Cuma günü Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazda, şu savunmayı yapmıştı: "Temsilci ve hakem raporunda saha olayı olarak, tüm müsabaka süresi boyunca, sadece sahaya 3 adet çakmak ve bir adet madeni para atıldığı, başkaca herhangi bir saha olayı yaşanmadığı belirtilmektedir. Bu atılan cisimlerden 3 adet çakmak herhangi bir kimseye isabet etmezken, madeni para hakemin başına isabet etmiş ancak hakemde herhangi bir yaralanmaya sebep vermemiştir. Zira hakem müsabakayı durdurma gereği dahi görmemiş, bu olayın müsabakaya herhangi bir etkisi söz konusu olmamıştır. Müsabaka içerisinde oyunun durmasına sebep olabilecek herhangi bir saha olayı söz konusu değilken, kulübümüz hakkında 1 müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verilmesi çok ağır bir cezadır."

Tahkim Kurulu ise 17 Şubat Çarşamba gününe kadar delillerinin sunulmasını istedi. Bunun üzerine hazırlıklarını tamamlayan yeşil-beyazlı kulüp, Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki güvenlik kamera görüntülerinin içinde yer aldığı delil dosyasını hazırladı.

Geçtiğimiz sezon Kayserispor'a verilen, itirazın ardından kaldırılan seyircisiz oynama cezasının emsal gösterileceği bildirildi. Bursaspor Kulübü, delilleri yarın Tahkim Kurulu'na sunacak.

Yeşil-beyazlı kulüp, cezanın tamamen kaldırılması yada bir maç ertelenmesi yönünde karar bekliyor. Kararın yeşil beyazlı takım lehine alınması durumunda Fenerbahçe ile cumartesi günü yapılacak olan 21'inci hafta maçı seyircili oynanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursaspor, seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER