Bürüksel'deki patlamalarda bilanço artıyor: 13 ölü, 35 yaralı


Belçika'nın başkenti Brüksel'de meydana gelen patlamalarda ölü sayısının 13'e yükseldiği bildirildi. Patlamalarda en az 35 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Belçika televizyonu VRT'nin verdiği bilgiye göre başkentteki patlamalarda ölü sayısı 13'e yükseldi. En az 35 kişinin de yaralandığı patlamalarda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Belçika devlet yayın kuruluşu VTM ise ölü sayısını 10 olarak duyurdu.

Kasım ayında 130 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırılarını düzenleyen 26 yaşındaki Salah Abdeslam'ın Brüksel'de yakalanmasından 4 gün sonra başkentteki Zaventem Havaalanı'nın gidiş bekleme salonunda 2 patlama meydana geldi. Ağır yaralıların da bulunduğu patlamada, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Zaventem Havaalanı'ndaki 2 patlama sonrası, başkentteki Schuman meydanına 200 metre uzaklıktaki Maelbeek Metrosu'nda da patlama meydana geldi. Metro girişinden dumanların yükseldiği ifade ediliyor. Brüksel'deki bütün metro seferlerinin durdurulduğu açıklandı.

Çok yüksek sesli patlamaların meydana geldiğinin belirtildiği havaalanına giden yolların kapatıldığı, demiryolu trafiğinin durdurulduğu ifade edildi. Havaalanındaki vatandaşlar acil şekilde tahliye edildi.

Brüksel polisi, patlamanın Paris saldırganının tutuklanmasına misilleme olarak yapılmasından şüphelenildiğini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Bürüksel'deki patlamalarda bilanço artıyor: 13 ölü,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER