Büyükşehir, dershane öğretmenlerinin indirimli kartını iptal etti


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dershane öğretmeni ve öğrencilerinin indirimli seyahat kartlarını iptal etti. Danıştay'ın dershaneler için verdiği kararı yok sayan İETT, "Dershaneler kapandığı için öğretmen ve öğrencilerin kartlarını 19 Eylül'den itibaren iptal ettik." açıklamasını yaptı.

Anayasa Mahkemesi, dershanelerin kapatılmasına ilişkin çıkarılan kanunu iptal etmişti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, bir yönetmelikle dershanelerin 'özel öğretim kursu' olarak düzenlenmesini istedi ancak Danıştay 8. Dairesi geçen hafta, konuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Danıştay'ın kararını yok sayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da görev yapan bütün dershane öğretmeni ve öğrencilerinin indirimli İETT kartlarını bilgilendirme yapmadan iptal etti. Toplu taşımayı kullanmak için durağa giden öğretmenler, kartını gişeye okutunca iptal edildiğini öğrendi.

Anafen Dershanesi'nde görevli öğretmenlerden A. P, "İndirimli kartlarımız iptal edilerek kullanım dışı kaldı. Duraktan geri dönen arkadaşlarımız oldu. Sıkıntı yaşadık. Önceden bir bilgilendirme yapılmadı. Durağa gittiğimizde öğrendik. İçinde kalan kontörleri de alamadık. En azından normal kart olarak kullanabilirdik. Belediyeyi aradık. Dershanelerin kapandığı için kartların iptal edildiğini söylediler." diye konuştu.

Kartların iptal edilmesiyle ilgili bilgi veren İETT görevlisi, "Dershaneler kapatıldığı için 19 Eylül'den itibaren İstanbul'daki bütün dershane ve dershane öğrencilerinin kartları iptal edildi." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir, dershane öğretmenlerinin indirimli kartını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER