Buzlanmayı önlemek için yollara atılan maddeler hayvanları zehirliyor


Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, buzlanmayı önlemek için yollara atılan sodyum klorit, potasyum klorit, magnezyum klorit gibi maddelerinin sokak hayvanlarının zehirlenmelerine sebep olduğunu söyledi.

Dere, nehir, göl ,deniz de yaşayan balıkların ya da diğer suda yaşayan canlıların sudaki kimyasal kirlenmeye bağlı olarak telef olduğunu vurgulayan Yıldız, ayrıca sağlıksız çevre sebebiyle hayvanlarda kanser vakalarının arttığını ifade etti.

Kış mevsiminde karayollarına buzlanmayı önlemek için, atılan sodyum klorit, potasyum klorit, magnezyum klorit gibi maddelerin kar içinde eridiğini dile getiren Yıldız, bunu içen sokak hayvanlarında en basitinden mide bağırsak sorunları ya da ciddi zehirlenme belirtileri görülebileceğine dikkat çekti.

Kimyasalların yanında radyoaktif maddelere de dikkat etmek çevre sağlığı için önemli olduğunun altını çizen Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Medeni, duyarlı bir insan olarak bu toplumda yaşayan herkes çevreye duyarlı olmak zorundadır. Yaşadığımız çevre bizim çöplük alanımız değildir. Yaşadığımız çevrede yalnız bizler yaşamıyoruz. Bizimle birlikte başka insanlar, çocuklar, hayvanlar da yaşamaktadır. Unutmayınız onlarda birer canlıdır. Sorumlu bir insan olarak çevreye olan duyarlılığı önce kendimize, sonra çevremize sonra dünyaya ispatlayalım. Bu çevreyi tertemiz olarak bizden sonra gelecek nesillere teslim edelim. İnsanoğlunun sağlıklı, mutlu uzun yaşayabilmesi için çevre kirliliğine azami dikkat etmek zorundayız." CİHAN
<< Önceki Haber Buzlanmayı önlemek için yollara atılan maddeler hayvanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER