Çağlayan Adliyesi'nde UYAP'a kedi mi girdi?

Algı operasyonları kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 75 emniyet mensubu hakkında tahliye kararı çıktı. Avukatlar kararı Silivri Cezaevi'ne götürüyor.

Çağlayan Adliyesi'nde UYAP'a kedi mi girdi?

Zaman Gazetesi Yargı Muhabiri Yakup Çetin, tahliye kararının cezaevine iletilmesini başsavcının engellediğini Twitter'dan duyurdu. Başsavcı Hadi Salihoğlu'nun ve komiyon başkanının tahliye kararının ardından İstanbul Adliyesine gittiği öğrenildi. 

Zaman Gazetesi Adliye Muhabiri Mürsel Genç ise Çağlayan'da görev yapan (Başsavcılık tarafindan verilen giriş kartlarına sahip) yargı muhabirlerini dahi adliyeye alınmadığını belirtti.

Gazeteci Kamil Maman tahliye kararının cezaevine gönderilmemesi için UYAP'ın kapattırıldığını iddia etti.

Hukuk Profesörü Sami Karahan: Kararın gerekçeleri tamamıyla hukuki esaslara dayanmakta

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörü Sami Karahan, Hidayet Karaca ve emniyet mensupları hakkında verilen tahliye kararıyla ilgili Twitter'dan değerlendirmelerde bulundu. Karahan, "İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının gerekçeleri tamamıyla hukuki esaslara dayanmakta. Hukuksuzluğu tescilleyen bir karar." dedi.

Basın Konseyi Başkanı'ndan Hidayet Karaca'nın tahliye kararına destek

Samanyolu Yayın Grubu Müdürü Hidayet Karaca ve 75 polis için 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararına, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'ten de destek geldi. Hidayet Karaca için verilen tahliye kararının beklenen karar olduğunu yazan Türenç'in Twitter'da paylaştığı ifadeler şöyle: Samanyolu Yayin Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya Silivri'den tahliye karari. Beklenen iste buydu. Tutuksuz yargılama. Gec de olsa,oldu.

<< Önceki Haber Çağlayan Adliyesi'nde UYAP'a kedi mi girdi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER