Çakıroğlu'nun arkadaşları: Arka kapı açık olsaydı Fırat bugün yaşayacaktı


İzmir'de Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencisi ülkücü genç Fırat Çakıroğlu davasına bugün de devam edildi. Duruşmada ifade veren tanıklar, EÜ Edebiyat Fakültesi'nin arka kapısının erken saatte görevliler tarafından kapatıldığını, ön kapıdan çıktıkları için taşlı sopalı saldırıya uğradıklarını iddia etti.

EÜ öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun kampüste bıçaklanarak öldürülmesi davasına, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı duruşmayı Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile değişik illerden gelen 150'ye yakın ülkücü, adliye dışında takip etti. Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu da duruşmayı izledi.

Haklarında 'kasten adam öldürme', 'örgüt adına suç işleme', 'örgüt üyeliği', 'yaralama' ve suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından müebbet ve 5 ile 69 yıl arası hapis cezası istenen biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı duruşmay, tutuklu sanık Nurullah S., 10 tutuksuz müşteki sanık ve tarafların avukatları katıldı.

Baba Çakıroğlu, oğlunun öldürülmesi vakasına, siyasi parti gözetmeksizin bakılması gerektiğini belirterek, "Yüreğinde sevgi, vicdan ve merhamet olan herkesin, Fırat'ın ölümüne üzülmesi gerekiyor. Fırat'ı MHP'li olarak değil de Türkiye'nin evladı olarak görmek lazım. Biz sülalece CHP'liyiz. Oğlum bu partiye gönül vermiş. Amaçları vardı ama o amaçlarına ulaşamadı." dedi.

Duruşmada, Fırat Çakıroğlu'nun sanık konumundaki arkadaşları ise bir iddia ortaya attı. Ülkücü gençler, EÜ Edebiyat Fakültesi'nin arka kapısından girdiklerini, yine oradan çıkmak istediklerini ancak kapının görevli tarafından erken saatte kapatıldığını iddia etti. Ön kapıdan çıktıklarında taşlı sopalı saldırıya uğradıklarını söyleyen tanıklar, "Arka kapı açık olsaydı, bugün Fırat yaşayacaktı." diye konuştu. Ülkücü gençlerin suçladığı görevlinin, gelecek celsede ifade vermek üzere duruşmaya katılacağı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çakıroğlu'nun arkadaşları: Arka kapı açık olsaydı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER