Çakmak: İktidar, gazetecilere itibarsızlaştırmayı hain yaftasıyla yapıyor


DSP Antalya 2.sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, Türkiye'nin dünyada basın özgürlüğü noktasında 149'ncu sırada olmasının utanç verici olduğunu söyledi. Ülkenin basın özgürlüğünde geldiği durumun iç karartıcı durumda olduğunu belirten Çakmak, "Artık ülkemizde gazetecilerin itibarları siyasi iktidar tarafından vatan haini yaftasıyla yok ediliyor. Devletin bütün imkanları kullanılarak muhalif seslerin sesi kesilmeye zorlanıyor. Özgür düşünceye karşı hayali düşmanlar üretilerek cadı avı yapılıyor." dedi.

Siyasi iktidarın, kendini muhalif olan herkese hain yaftasıyla kamuoyunda itibar zedelemesi yaptığını belirten Çakmak, itibar zedelenmesin de en fazla zararı da gazetecilerin gördüğünü kaydetti. Çakmak, 7 Haziran seçimleri kapsamında Manavgat'ın Side Mahallesi'nde seçim çalışması yaptı. İktidarın, özgür basını susturma ve gözdağı vermeye 14 Aralık'ta özgür basına yaptığı darbe ile Samanyolu Televizyonu ve Zaman gazetesine yaptığı baskınla gösterdiğini belirten Çakmak, şimdi ise bu baskının Taraf, Cumhuriyet ve Doğan Grubu ile devam ettiğini ifade etti.

Can Dündar'ın yaptığı haber için tehdit edilmesini kabul edilemez bulduklarını belirten Çakmak, "Siyasi iktidar 17 ay önce uydurduğu paralel devlet yalanıyla kendisini muhalefet eden herkesi değişik algı operasyonlarıyla susturmak istiyor. Farklı sese tahammülü yok. Dün Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'ya yaptığı baskıyı bugün Can Dündar, Yasemin Çongar, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Aydın Doğan'a yapmak istiyor. 10 yıl önce Avrupa Birliği'ne girme hayali olan ülkenin bugün gazetecilere baskı kurulduğu ve yok edilmeye gelindiği noktaya gelmesi üzüntü verici. DSP olarak dünya görüşü ne olursa olsun gazetecilere yapılan her türlü baskı, sindirme ve her türlü antidemokratik uygulamaları kabul edilemez bularak kınıyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Çakmak: İktidar, gazetecilere itibarsızlaştırmayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER