Cami, mescit, türbenin 'son cemaat mahalleri' camekanla kapatılabilecek


Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun 'Vakıflar Genel Müdürlüğü İdare ve Denetiminde Olan Cami, Mescit, Türbe vb. Kültür Varlıklarının Müdahale Biçimleri Uygulama ve Denetimi' başlıklı ilke kararındaki 'son cemaat mahalleri' için düzenleme yapıldı.

Buna göre; söz konusu ilke kararında yer alan 'son cemaat mahallerinin camekanla kapatılamayacağına' hükmünün yeniden değerlendirilmesine ilişkin talebin değerlendirilmesi sonucunda alınan Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararı doğrultusunda oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan 05 Mart 2014 tarihli rapor okundu.

Yapılan görüşmeler sonucunda; Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun ilke kararında yer alan "son cemaat mahallerinin camekanla kapatılamayacağına' ifadesinden sonra gelmek üzere "Ancak Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgeleri'ndeki illerde soğuk iklim koşulları gereği kapatılması zorunlu olan son cemaat mahallerinin, yapının özgün mimari şeklini bozmayacak şekilde kapatılmasına ilişkin taleplerin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün uygun görüşü ile birlikte ilgili Koruma Bölge Kurulu'nca değerlendirilebileceğine," ifadesinin eklenmesi kararlaştırıldı. mescit-turbenin-son-cemaat-mahalleri-camekanla-kapatilabilecek-1910942.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Cami, mescit, türbenin 'son cemaat mahalleri' camekanla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER