Çankaya Belediyesi'nin okullardaki tadilat ve tamirat çalışmaları sürürüyor


Çankaya Belediyesi, okulların tadilat ve tamirat çalışmalarını kış ayları öncesinde de aralıksız sürdürüyor. Yaz boyunca Çankaya genelinde 70 okulun tüm eksiklerini gideren ve onarımlarını tamamlayan ekipler, son olarak Emek'teki Hamdullah Suphi İlkokulu'nda istinat duvarı yapımına başladı. Sorunlu eğimi ve yapısı nedeniyle yağışlı havalarda su basmasına yol açan duvar, ekiplerce yeniden örülüyor.

Duvardan önce okulun bahçe düzenlemesini de yapan ekipler, minik öğrenciler için hazırlanan basketbol potalarını da yerleştirdi. Rengarenk bir görünüme kavuşan okulda, istinat duvarının tamamlanmasının ardından eskiyen demir korkuluklar da yenilenecek.

Okullarda yapılan tadilat çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yenileme çalışmaları öncesinde okul müdürleriyle görüşülerek ihtiyaç tespiti yapıldığını ve okullardan gelen talepler doğrultusunda bir çalışma programı hazırlandığını ifade etti.

Çankaya Belediyesi'nin bütçesiyle orantılı olarak eğitime en büyük pay ayıran yerel yönetimlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Taşdelen, "Göz bebeğimiz öğrencilerimizin, düzenli, temiz ve iyi durumdaki okullarda eğitim görmesini istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Hazırladığımız plan çerçevesinde 70 okulun iç zemin, boya, badana, kapı ve pencere onarımları tamamlandı. Şimdi ise kış ayları öncesinde istinat duvarı olmayan okullara koruma duvarları ile korkuluk yapıyoruz. Okullarımızı kış koşullarına karşı hazırlıyoruz. Program dahilinde eğitim yuvalarımızın ısıtma sistemleri kontrol ediliyor, çatıları onarılıyor, yağmur gider ve olukları da temizleniyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi'nin okullardaki tadilat ve tamirat çalışmaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER