Çankaya'da mor bayrak yarıya indi


Çankaya Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, kadın politikaları sayesinde almaya hak kazandığı toplumsal cinsiyet eşitliğini temsil eden mor bayrağı yarıya indirdi.
Belediye binasına 'Kadına yönelik şiddet suçtur, susma, suça ortak olma' pankartının asıldığı eylemde, şiddete uğrayan ve hayatını kaybeden kadınlar için bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi.

Başkan yardımcılarının yanı sıra kadınların ve erkeklerin bir arada olduğu eyleme, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve sendika temsilcileri de destek verdi. Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, yaptığı konuşmada, belediye olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda sağlanması için çalıştıklarını vurguladı.

EŞİTLİK EYLEM PLANI KAPSAMI GENİŞLETİLECEK

Yenilikçi ve dönüşümcü çözümlerin yaygınlaştırılmasında, yerel yönetimlerin önemine değinen Güner, Kadın Sığınmaevi ve Kadın Danışma Merkezleriyle şiddete maruz kalan kadınların yanında yer aldıklarını ifade etti.

Belediye olarak Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı'nı imzaladıklarını belirten Güner, şunları kaydetti: "Eşitlik Eylem Planını hazırlıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla hazırlanan bu eylem planı, eğitim, sağlık, istihdam, kentsel hizmetler ve şiddet konularında Çankayalı kadınların ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri içeriyor. 2016 Ocak ayı itibariyle uygulamaya geçecek plan doğrultusunda, kadınlara ilişkin mevcut hizmetlerimizi daha da genişleteceğiz."

Cinsiyete dayalı şiddetle mücadeleye ilişkin önleyici mekanizmaları geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Güner, "Nefret suçları ve kadına yönelik şiddete karşı hem kadınlara, hem erkeklere yönelik eğitimler vermeyi planlıyoruz." dedi.
Eylem, üzerinde 'Kadına Karşı Şiddete Hayır' yazılı mor balonların havaya bırakılmasıyla sona erdi. bayrak-yariya-indi-1946971.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'da mor bayrak yarıya indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER