Çankırı'da 19 Eylül Gaziler Günü, Anıt Alanında gerçekleştirildi


Çankırı'da 19 Eylül Gaziler Günü anma töreni, Anıt Alanı'nda gerçekleştirildi. Törene Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Vali Yardımcısı Zafer Engin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdür Vekili Yüksel Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke ve dernek üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik ve dernek üyeleri, daire müdürleri, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından bir konuşma yapan Piyade Teğmen Şahin Karasu, "Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin 94'üncü yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü korumak için yurdun her köşesinden gelip vatan sevgisi ve silah arkadaşlığı duygusu ile birbirine kenetlenen ve üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koydukları mücadelelerden gazilik unvanı alarak çıkan kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik ise "19 Eylül, vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bugün gazi olmanın onur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşıyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk'ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül Atamızdan bize en büyük mirastır." dedi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik'in konuşmasının ardından tören sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da 19 Eylül Gaziler Günü, Anıt Alanında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER