Çankırı'da 26 bin 805 öğrenci ders başı yaptı

Çankırı'da 26 bin 805 öğrenci ders başı yaptı

Çankırı'da 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı, düzenlenen törenle başladı. 174 okul bulunan Çankırı'da 26 bin 805 öğrenci ders başı yaptı.

Mareşal Çakmak İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

1. Sınıf öğrencisi Azra Aslan arkadaşları adına bir konuşma yaptı. Heyecanlı olduğu gözlenen Aslan, başarılı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Öğrenci Velisi Halime Oktay da yaptığı konuşmada öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, "Aklınızın zengin olmasını ve başarılı olmak istiyorsanız düzenli çalışmalısınız." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, konuşmasına "Eğitim sistemimiz içerisinde ifadesini bulan ve Atatürk'ün bizlere gösterdiği hedeflere ulaşmak için ülkemiz genelinde Bakanlığımız, yerel olarak ise ilimiz nezdinde yoğun bir hazırlık süreci tamamlanarak eğitime başlanmıştır." sözleri ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, "Çankırı genelinde 186 yönetici, bin 823 öğretmen ve 849 personel ile 174 okulda 26 bin 805 öğrencimiz coşku ve heyecanla okullarına ve okulların sevgi, şefkat ve fedakarlık mümessili öğretmenlerine kavuşmuştur." diye konuştu.

SINIF ORTALAMASI 30 ÖĞRENCİ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ise 5-6 yıl öğretmen olarak görev yaptığı Çankırı'da bulunmaktan memnun olduğunu ifade ederek, 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmenle eğitim-öğretim yılına başladıklarını, değişim ve dönüşümün en çok hissedilen alanının milli eğitim olduğunu, Türkiye genelinde sınıf ortalamasını 30 öğrenciye kadar düşürdüklerini, okulları bilgi teknoloji sınıfları ile donattıklarını belirtti.

KİTAP-ÇANTA DAĞITILDI

Konuşmaların ardından birinci sınıf öğrencilerine ücretsiz kitapları ile belediye tarafından hediye edilen okul çantaları Vali Özcan ve beraberindekiler tarafından dağıtıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da 26 bin 805 öğrenci ders başı yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER