PAK MEDYA İŞ: Tivibu'daki seçim ayarlı sansürü kınıyoruz


Pak Medya İşçileri Sendikası (PAK MEDYA İŞ) Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, Samanyolu Haber, Bugün TV ve Mehtap TV gibi televizyon kanallarının, Türk Telekom bünyesindeki TTNet'in kamusal nitelikteki dijital yayın platformu olan Tivibu'daki yayınlarına son verilmesini kınadı. Topcuoğlu, "Söz konusu televizyon kanallarının sözleşmesinin hiçbir gerekçe gösterilmeksizin yenilenmemesi, açıkça seçim ayarlı bir sansürdür." dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Pak Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsmail Topcuoğlu, şunları kaydetti: "Türkiye kritik 1 Kasım seçimlerine yaklaşırken, özgür medyanın sesini kısmaya yönelik hukuksuzluklar da artıyor. Ülkemizde iktidardan bağımsız yayın yapan az sayıdaki yayın kuruluşlarından olan söz konusu televizyon kanallarının sözleşmesinin hiçbir gerekçe gösterilmeksizin yenilenmemesi, açıkça seçim ayarlı bir sansürdür. Siyasi iktidarın hukuksuz baskılarının nerelere kadar uzandığını gösteren bu uygulamayı kınıyoruz."

Kamuya hizmet sunan bir dijital platform olan Tivibu'nun tâbi olduğu mevzuat gereği, tarafsız ve ayrımcılıktan uzak hizmet sunmak zorunda olduğunun altını çizen PAK MEDYA İŞ Genel Başkanı, şu ifadeleri kullandı: "Bu tür hizmet veren platformlar, Anayasamız ve diğer ilgili düzenlemeler gereği, yayın kuruluşları arasında haksız rekabete neden olacak, eşitlik ilkesine aykırı ve basın özgürlüğün zedeleyici bir uygulamada bulunamaz. Bu nedenle, Tivibu yetkililerini, halkın haber alma ve yayın seçme özgürlüğünü ortadan kaldıran bu uygulamadan dolayı halktan özür dilemeye ve bu hukuksuzluktan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde, mağdur edilen yayın kuruluşlarının ve haber alma özgürlükleri ellerinden alınan insanların ferdi olarak açacakları davalarla muhatap olacaklardır. Sendikamız da hakkını arayan herkese, hukuki destekte bulunacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber PAK MEDYA İŞ: Tivibu'daki seçim ayarlı sansürü kınıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER