Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa'ya 54 öğretmen gönderiyor


Erasmus+ Okul Eğitimi Personelinin Öğrenme Hareketliliği projeleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı'nca dört proje daha kabul edildi. Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Demokratik Okuldan Demokratik Topluma' ve 'Fark Yaratan Öğretmenler' adlı iki projesi, Atkaracalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Okumayı Sev, Hayatı Keşfet' ve Çerkeş Gazi Osmanpaşa İlkokulunun 'Farklılıklar Buluşuyor' adlı projeleri kabul edildi.

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kabul edilen iki projesi kapsamında Avrupa'nın farklı ülkelerine toplam 54 öğretmen gönderilecek. Merkez ilçe ve diğer ilçelerden farklı okulların yerel ortak olarak yer aldığı projeler kapsamında Avrupa'nın farklı ülkelerine 1 hafta süre ile gidecek öğretmenler farklı alanlarda kurslara katılacak ve Avrupa okullarındaki uygulamalar konusunda iş başı izleme faaliyetlerinde yer alacaklar.

Atkaracalar ve Çerkeş ilçelerinden kabul edilen projeler kapsamında da okul idarecilerinin ve öğretmenlerin katılacağı yurt dışı faaliyet programları gerçekleştirilecek.

2016 yılı boyunca uygulanacak 4 projenin toplam bütçesi 112 bin 821 €. 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında hazırlanıp kabul edilen projelerin toplam bütçesi ise 436 bin 367 € olarak belirlendi. CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa'ya 54 öğretmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER