Çek bir kısa film yarışması başlıyor

Teknolojik imkânları en üst seviyede kullanan, hangi teknikle yapılırsa yapılsın DVD veya USB’ye kayıt yapmaya gerek kalmadan, internet üzerinden kolayca başvurulan “Çek Bir Kısa Film Yarışması” Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor ve yarışma başvurularının her yerden kolaylıkla yapılmasını sağlıyor.

Çek bir kısa film yarışması başlıyor

Süreli yayıncılıkta 13. yılına giren Gonca Dergisi, örnek yayın politikası ve ulusal çapta yaptığı yarışmalarla takdir toplamaya devam ediyor. Dünyaya sevgiyle bakabilen nesiller yetiştirmek gayesiyle yola çıkan Gonca Dergisi, sosyal sorumluluk projeleri ve düzenlediği yarışmalarla adından söz ettiriyor. 

Gonca Dergisinin, geleneksel hâle gelmiş“Hikâye ve Resim Yarışması” na, farklı bir alanda19 Ocak 2015’ten itibaren yeni bir soluk geldi: Çek Bir Kısa Film Yarışması.

Yarışmacılardan “Teşekkür Edecek Çok Şey Var!” konusunu çektikleri filmlerine taşıması isteniyor.

Sinema tarihimiz açısından da önemli olan bu proje, minik sanatçıların keşfedilmesine ve kendilerini ifade edebilmelerine imkân sunuyor.

Türkiye’de, çocuklar için bu zamana kadar ulusal çapta düzenlenen kısa film yarışmaları bir elin parmaklarını geçmemekte. Derginin nitelikli okur yetiştirme hedefini destekleyen bu yarışma, Türkiye dışından da katılıma açık olmasıyla uluslararası bir organizeye dönüşmüştür.

“Kısa film” üzerine bugüne kadar birçok yarışma düzenlendi. Okurları çocuk olan bir derginin bu alanda yarışma düzenlemesi kısa film yarışmasını daha da önemli bir konuma getirmekte.

Çek Bir Kısa Film Yarışması, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Mete Horozoğlu, Nadir Sarıbacak, akademisyen-iletişim uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Ahmet Gökçe, akademisyen-yönetmen Muaz Gülen, sinema eleştirmeni-gazeteci Nedim Hazar ve psikolog Sümeyra Özcan’dan oluşan jürisiyle, ödülleriyle büyük bir organizasyon hâline geldi. 

Katılımın yoğun olduğu yarışma için jüri heyetinden Psikolog Sümeyra Özcan, “Gonca Dergisinin genç yaştaki okur kitlesi, düzenlenen yarışmalarla sanatsal kabiliyetlerini elde etmek için güzel bir fırsat buluyor. Hikâye yazarak, resim yaparak, film çekerek duygularını ifade etmenin değişik yollarını deniyor; empati yeteneğini geliştiriyor. Eminim, diğer yarışmalarımızda olduğu gibi yine harika eserlerle karşılaşacağız, minik ellerin yapıtlarını izlemeye doyamayacağız.” açıklamasında bulundu. 
Son katılım tarihi 8 Mayıs 2015 olan yarışmanın detaylı bilgileri için www.cekbirkisafilm.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 


<< Önceki Haber Çek bir kısa film yarışması başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER