Celal Doğan: Bu iktidar 1 Kasım günü inşallah Türkiye'nin başından gidecek


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Celal Doğan, AK Parti'ye sert eleştirilerde bulundu. Doğan, "Bugün Ortadoğu'da macera arayan bu iktidar, yolsuzlukların batağına batmış bu iktidar, göreceksiniz 1 Kasım günü inşallah Türkiye'nin başından gidecek." dedi.

HDP'nin Fatih Kumkapı Nişanca Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katılan Celal Doğan partililerle buluştu. HDP'liler seçim bürolarının açılışını müzik eşliğinde halay çekerek kutladı.

'BARIŞA KATKI EN BÜYÜK MİRASIM OLACAK'

Açılış nedeniyle bir konuşma yapan Doğan, "Türk ve Kürt halkının birlikte yaşaması için bir santimlik bir katkı çocuklarıma bırakacağım en büyük mirastır. O nedenle bu barış mirasına tümünüzün katkıda bulunmasını diliyorum." dedi

Sıfırlama ile ilgili 40 yıl önce lisedeki sıfırcı hocasını hatırladığını anlatan Doğan, "40 yıl sonra bir başbakanın oğlu telefonda sıfırlayalım baba sıfırlayalım dediği zaman sıfırı o zaman hatırladım. Sıfırı yoksa unutmuştuk. Yani kasaları sıfırlamanın tek yolu var. Sandıkta bunları sıfırlasanız, rüşvet almanın hırsızlık yapmanın sıfıra indirildiği günü yaşarsınız ve Türkiye'ye barışı getirisiniz." diye konuştu.

'DEMOKRATİK MÜCADELEDE KÜRT KADININ EMEĞİ VAR'

Türkiye'nin demokratik mücadelesinin temelinde Kürt kadınların önemli emeği olduğunu dile getiren Doğan, "Onlar Türk, Arap, Ermeni ve Rum kadınlarıyla birleştikleri zaman, hiçbir tehlike Türkiye'nin başını belaya sokamayacaktır. Ve bugün Ortadoğu'da macera arayan bu iktidar, yolsuzlukların batağına batmış bu iktidar, göreceksiniz 1 Kasım günü inşallah (kadınlar) bunların oyu ile Türkiye'nin başından gidecek ve Türkiye'ye tekrar barış ve huzur gelecektir." şeklinde konuştu.

Dağların yanında şehirlerin de bombalardan nasibini aldığını öne süren Doğan, "Ama şuna inanınız buralar bizim topraklarımız. Ölen asker de bizim yoksul çocuğumuz, ölen polis de bizim yoksul çocuğumuz, ölen gerilla da bizim yoksul çocuğumuz, bu egemenlerin bir tane ölen çocuğu var mı? Bu kirli bir savaştır. Bu savaşı biz istemiyoruz. Bu savaşı, saltanatını kaybedenler yeni bir kumar için yapıyorlar. Bu kumarda bunların elinde 5 benzemez var. Bizim elimizde dört as var, çünkü biz halkız. Halkın dört ası beş benzemezi mutlaka yenecektir endişelenmeyin." ifadesini kullandı.

Daha sonra seçim bürosunun kurdelesi törene katılan kadınlar tarafından kesildi. Açılışın ardından büroya geçen Doğan, partililerle sohbet etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Celal Doğan: Bu iktidar 1 Kasım günü inşallah Türkiye'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER