Çevre dostu motorlar için Volkswagen'e verilen kamu kredileri mercek altında


Çevre motorları için VW'ye verilen kamu kredileri mercek altında

Avrupa Komisyonu, adı emisyon skandalına karışan Volkswagen (VW) üzerindeki baskıyı artırıyor. Süddeutsche Gazetesi, Komisyon'a bağlı Avrupa Sahtecilikle Mücadele Dairesi'nin (OLAF) otomotiv devi VW hakkında Avrupa Yatırım Bankası (AYB) kredilerini amaç dışı kullandığı şüphesiyle soruşturma başlattığını bildirdi.

OLAF sözcüsü açılan soruşturmayı teyit ederken, incelemeler tamamlanana kadar daha ayrıntılı açıklama yapamayacaklarını bildirdi. OLAF, VW'nin araştırma ve geliştirme çalışmaları için AYB'den aldığı kamu kredilerini amaç dışı kullanarak yasaları ihlal edip etmediğini araştırdığı ifade edildi. Açılan soruşturmanın VW'nin hile yaptığı anlamına gelmediği de belirtildi. AYB, çevre dostu motorları geliştirme çalışmalarında kullanılması için VW'ye 1990 yılından bu yana 4,6 milyar Euro'luk ucuz kredi sağlamıştı. Alınan kredinin yaklaşık 1,8 milyar Euro'sunun henüz geri bankaya ödenmediği de ifade edildi.

OTOMOTİV ÜRETİCİLERİNE KARŞI KONTROLLER ARTACAK

Öte yandan, Volkswagen'de patlak veren emisyon skandalından sonra Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Alman otomotiv üreticilerine karşı kontrollerin iki kat artırılacağını söyledi. Önümüzdeki dönemde benzer sorunların yaşanmaması amacıyla, daha sıkı önlemlerin alınacağını bildiren Dobrindt, üreticiler tarafından kullanılan çeşitli motor yazılımlarının resmi kurumlar ile paylaşılması ve resmi kontrollerin artırılmasının, önlemler paketinin bir bölümünü oluşturacağını dile getirdi. Ayrıca bakan, bu çerçevede otomotiv üreticilerinin kullanmış oldukları yazılımlara ilişkin bilgiyi otomotivden sorumlu Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi'ne (KBA) teslim etmelerini; TÜV ve DEKRA gibi kontrol kuruluşlarının elde ettikleri ölçümleri de düzenli olarak kendi aralarında paylaşımlarını sağlayacağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Çevre dostu motorlar için Volkswagen'e verilen kamu kredileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER