Çevreci emekliler, torunları için Brüksel'den Paris'e yürüyor

Çevreci emekliler, torunları için Brüksel'den Paris'e yürüyor

Bu ay sonunda Paris'te Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin kritik öneme sahip 21. Taraflar Konferansı (COP21) gerçekleşecek. Yeşiller Partisi (GROEN) öncülüğündeki Belçikaçevreciler, seslerini duyurmak için Paris'teki konferans için Brüksel'den yürüyerek yola çıktılar. Çevreciler, yaklaşık 300 kilometrelik mesafeyi yürüyerek kat edecek.

Avrupa Parlamentosu önünde toplanan partililer Türk asıllı Yeşiller Partisi (GROEN) başkanı Meyrem Almacı'nın öncülüğünde yola çıktılar. Basına açıklamalarda bulunan Almacı, COP21 konferansındaki yetkililerden küresel sıcaklık artışının 2 santigrat derece ile sınırlandırılması için önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Almacı şöyle konuştu:

"Yeşiller (GROEN) partisine üye olan emekliler gelecek üç hafta içerisinde Brüksel'den Paris'e yürüyerek ulaşmayı hedefliyorlar. Çocuklarının ve torunlarının daha iyi bir geleceğe kavuşması için yürüyorlar. Paris'teki COP21 zirvesinde bu iklim değişimine önem verilmesi gerektiğinin mesajını vermek istiyorlar. Bu yürüyüş ile konferansın gerçekleşeceği Paris'te toplumun bu konudaki hassasiyetlerinin olduğunu göstermek istiyorlar.

Almacı şöyle devam etti: "Şu anda dünyanın her tarafından insanlar çevre duyarlılığı konusunda sesini duyurmaya çalışıyorlar. Belçika hükümeti iklim değişimine yeterli şekilde önem vermediği için 10 bin Belçikalı mahkemeye gitti. Aynı zamanda iş adamları ve önemli CEO'lar bu organizasyona katıldı ve iklim değişimine dikkat çektiler." CİHAN
<< Önceki Haber Çevreci emekliler, torunları için Brüksel'den Paris'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER