Cezaevindekilere çifte bayram eziyeti

Başta Silivri olmak üzere birçok cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için bu bayram yalnız geçecek. Aileler ile açık görüş günleri bayramın 3. günü ve sonrasına bırakıldı. Silivri'de ayrıca görüşmede fotoğraf çekimi de yasaklandı.

Cezaevindekilere çifte bayram eziyeti

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla, Ramazan bayramının ilk 2 günü cezaevlerinde açık görüş olmayacak. Bayram açık görüşlerinin 3. gün ve sonrasına bırakılması tutuklu ve hükümlü yakınlarının tepkisine neden oldu. Bu arada Avukat Kemal Şimşek'in aktardığı bilgiye göre bayramdan itibaren açık görüşlerde fotoğraf çekimi yasaklandı. Gerekçe ise fotoğrafların sosyal medyada büyük ilgi görmesi.

BAYRAMIN İLK 2 GÜNÜ YALNIZLAR

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yaptıkları için tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen polislerin avukatlarından Ömer Turanlı, duruma tepki gösterdi. Turanlı, Bayramlaşmanın amacı bayramda hasıl olur. Bayramda bu coşku olmazsa, 3 – 5 gün sonra bunu yaşatmanızın bir anlamı yok. Bunun adı bayramlaşma olmaz. Normal görüş olur. Bayram görüşü gibi cezaevinde olan bir duruma bakanlık neden karışır? Evrensel hak olan dini yaşantının siyasi irade engelliyor. Hükümlü ve tutukluların ziyaretiyle ilgili yönetmeliğin bayramda ve özel günlerde açık görüş, 15. maddede bellidir. Bayramlarda yakınlarıyla görüştürülür diyor. Bakanlık bu inisiyatifini keyfi olarak kullanamaz'' dedi
 
AÇIK GÖRÜŞTE FOTOĞRAF ÇEKMEK ARTIK YASAK 

Silivri Cezaevinde şu ana kadar görülmemiş bir karara da imza atıldı. Buna göre artık açık görüşlerde tutuklu kişi ile ailesinin fotoğraf çektirmesi yasaklandı. Ailesinin dışarda teselli bulduğu fotoğrafların çekiminin yasaklanması eziyeti artırma çabası olarak görülüyor. Avukat Kemal Şimşek tarafından kamuoyuna duyurulan gelişmeye göre yasağın sebebi o karelerin özellikle sosyal medyada ilgi görmesi gösteriliyor. AKP iktidarını rahatsız eden, eş ve çocukların babalarıyla çektirdiği fotoğrafların yasaklanması, yakınlarından haberdar olmak isteyen akrabaları büyük üzüntüye boğdu.

ATAOL: TÜRKİYE’DE TUTUKLU VE İNSAN HAKKI DEVLET İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL
 
Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski istihbarat müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, Türkiye’deki cezaevlerinde bir sistemin olmadığını söyledi. Ataol, “İnsan hakkıymış, tutuklu hakkıymış. Bunların hiç birisi devlet için önemli değil. Avrupa ve Amerika’daki cezaevlerini gezdim inceledim. Buralarda tutuklu da olsa insan odaklı düzenlemeler. Nasıl daha rahat ettirebilirim diye düşünülüyor çünkü orada rehabilite olacak o adam. Bizim sistemde tutuklunun rehabilite olmasının imkanı yok'' diye konuştu

NESİBE BARANSU: İYİ NİYET GÖREMİYORUM
 
Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu’nun da açık görüşü bayramdan sonraya kaldı. Baransu'nun eşi Nesibe Baransu da, tepkisini şöyle dile getirdi: “Bizim görüşmelerimiz perşembe günleri yapılıyordu. Ancak bu sefer pazartesiye kaydırdılar. Bununla ilgili cezaevi yönetimi her hangi bir gerekçe göstermedi. Ben bunda iyi niyet göremiyorum. En azından arife günü açık görüş olsaydı bayrama motiveli girecektik. Bayramda görüştürebilirlerdi. Bu zor bir şey değildi.” 
 
14 Aralık özgür medyaya darbe operasyonunda tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da bayramdan 2 gün sonra ailesiyle görüştürülecek. 

<< Önceki Haber Cezaevindekilere çifte bayram eziyeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER