ÇHGM'ye bağlı yurtlarda kalan çocuklar Meclis gündeminde


CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, önergesinde, "Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün amacı korunmaya muhtaç çocuklarımızın Türk örf, adet, inanç ve ahlâkına sahip, kendine güvenen, insan sevgisiyle donatılmış Türkiye Cumhuriyeti'nin geleciğine yararlı bireyler olarak yetiştirilmesidir. Bir çocuğun en iyi bakılıp korunacağı yer kuşkusuz sağlıklı bir aile ortamıdır. Ancak bu her zaman mümkün olamamaktadır. Terk, ailenin ihmal ve istismarı, sosyoekonomik yetersizlikler, aile parçalanması gibi sorunlar nedeniyle her toplumda korunmaya muhtaç çocuk ve gençlerle karşı karşıya kalınmaktadır." dedi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "ÇHGM'ye bağlı yurtlarda kalan çocuklarla ilgili olarak cinsel istismar vb. suçlarla ilgili şikâyetler ve açılan dava var mıdır? Olay sayısı nedir? Hangi yurtlarda meydana gelmiştir? İllere göre dağılımı nedir?

2013 ve 2015 yıllarında aile içi şiddet nedeniyle koruma altına alınan kaç çocuk bulunmaktadır? Cinsiyetlerine göre dağılımı nedir?

2013 ve 2015 yıllarında cinsel istismar nedeniyle koruma altına alınan kaç çocuk bulunmaktadır ve cinsiyetlerine göre dağılımı nedir?

2013 ve 2015 yılında kaç engelli çocuk yurttaşımız cinsel taciz veya tecavüze uğramıştır ve cinsiyet dağılımı nasıldır?

Engelli çocuklar dahil olmak üzere bakanlığınıza bağlı çocuk bakım evlerinde kaç çocuk barınmaktadır? Bu sayılar 2010-2011-2015 yılları itibariye ne kadardır?

2013 ve 2015 yıllarında bakanlığınıza bağlı bu kurumlarda barınmakta olan çocuklara karşı kamu personeli tarafından gerçekleştirilmiş şiddet vakası bulunmakta mıdır? Bu vakaların yıllara göre dağılımı nasıldır?

Ailesinden ayrıldığı için psikolojik sorun yaşayan ve tedavi gören çocuk var mıdır? Yaş ve cinsiyete göre dağılımı nedir? İllere göre dağılımı nedir?

Kuruma bağlı yurtlardan kaçan çocuk sayısı nedir? Yaş, cinsiyet ve illere göre dağılımı nedir? Bunlardan suça karışanların sayısı nedir

Yurtlardan kaçma sebepleri nedir? Koşulların daha iyi hale getirilmesi için alınan önlemler nelerdir?

Yurtlarda kalan çocuklar için, çocuk başına ayrılan yıllık ödenek miktarı nedir? Bu miktar yeterli görülebilir mi?

Yaşı dolduğu için yurtlardan ayrılan çocuklarımızdan kaçına iş bulunmuştur? 2012–2015 yıllarına dair veriler nedir? İllere göre dağılımı nedir?" CİHAN
<< Önceki Haber ÇHGM'ye bağlı yurtlarda kalan çocuklar Meclis gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER