CHP'den MHP genel merkezine bayram ziyareti


Partiler arası bayramlaşma ziyaretleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi'nden(CHP) bir heyet, Milliyetçi Hareket Partisi'ni(MHP) ziyaret etti. Ziyarette hem seçim öncesinde partilerin mutabık kaldığı her yere bayrak asılmaması, hem de partilerin finansmanında şeffaflık konuşuldu.

Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arasındaki bayramlaşma ziyaretleri kapsamında CHP heyeti, MHP'yi ziyaret etti. CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Parti Meclisi üyesi Sera Kadıgil ve Çanakkale Milletvekili Mustafa Erkek MHP'yi ziyarete geldi. CHP'li ziyaretçileri ise MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya karşıladı. Bülent Tezcan, görüşmenin başında şehitleri ve Mina'da ölen hacıları anarak Allah'tan rahmet dileğinde bulundu. Ayrıca bugün Şırnak'tan gelen iki şehit haberinden dolayı üzüntülerini aktardı.

Karakaya ise "Kampanya ile ilgili olarak özellikle seçim bürolarının ve parti merkezlerinin ilçe il binalarının dışında bayrak asılmama noktasında bir şey olmuştu. CHP de destek verdi." diye konuştu. Tezcan da "O yerleşebilirse iyi olur." diye cevap verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, "Onu sağlayabilirsek gerçekten iyi olacak. İnsanlar yoruldu. Bizim bu konulara iktidar partisi ile yarışmamız da mümkün değil. Ekonomik konularda özellikle bayrakların asılması takılması bunlar çok ciddi bir şekilde emek istiyor, ekonomik kaynak da gerektiriyor." dedi. Tezcan da kendisine "Ciddi kaynak israfı ve ciddi çevre ve gürültü kirliliği oluşturuyor. Partilerle mutabakat sağlayabilirsek yararlı olur diye düşünüyorum." diye destek verdi.

CHP heyetinin Avrupa'da seçimlerin sokaklara yansımadığını örnek vermesi üzerine de Karakaya, "Türkiye'nin şartları çok özel. Alanda sokaklarda o görünürlük partililer tarafından da isteniyor. Biri bir tarafa bir şey asınca diğer partililer başlıyor siz burada niye yoksunuz. Çalışmama olarak ifade ediyorlar." dedi. Karakaya şöyle devam etti: "Bir de Avrupa'da başka şeyler de yok. Kamu gücü belli partiler lehine kullanılmıyor. Devlet başkanları, cumhurbaşkanları çıkıp başka parti lehine kampanyalar yürütmüyor. Onun için keşke hep öyle olsa da bu haksız rekabetin olmadığı adil bir rekabetin olduğu seçim tabi ki milli iradenin tecellisi açısından da önemli." dedi.

Tezcan da şu değerlendirmeyi yaptı: "Birkaç şeyi yapmamız lazım. Birincisi siyasetin finansmanını şeffaflaştırmamız lazım. Harcamaları şeffaflaştırmamız lazım. Siyasi ahlak yasasını bu çerçevede önümüzdeki parlamento döneminde çıkarmamız lazım. Siyaset kanalıyla zenginleşme kapılarını kapatmamız lazım. Siyaset kanalıyla zenginleşenlerin de siyaseti finanse ettiği sistemi bozmamız lazım. Böyle olduğu zaman demokratik yarışın önünü daha iyi daha adaletli yarışı sağlamış oluruz."

Karakaya ise "Biz MHP olarak hazineden aldığımız paranın dışında bir kuruş bağış almamış olan bir siyasi partiyiz. Bağış almak yasaktır." diyerek Tezcan'ın söylediklerine destek verdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'den MHP genel merkezine bayram ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER