CHP Elazığ İl Başkanı Kaplan: Tahliyeler bizi mutlu etti


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Anayasa Mahkemesi'nin, tutuklu gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar hakkında verdiği kararın emsal bir karar olduğunu, tutuklu bulunan diğer gazeteciler için de adaletin tecelli edeceğini söyledi.

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye edilmesi ile ilgili açıklamasında, mutlu olduklarını ifade ederek, "Çeşitli suçlamalarla terör örgütü ile bağdaştırarak içeri atılmaları bizi üzmüştür. Türkiye kamuoyunu da üzmüştür. Basın camiasına vurulan bir darbedir. Demokratik davranışlar içerisinde olan ülkelerde bunların olmaması lazım. Hukukun egemen olması lazım. Biz umutsuz iken Türkiye'de adalet yok derken adalet tecelli etti. Bunların tahliye edilerek normal hayatlarına dönmesi tabi bizi memnun etmiştir, mutlu olduk. Basın adına sevindik. Umarız bundan sonra kalemleri ile yazan düşüncelerini ifade eden gazetecileri içeri atmazlar. Bu, Türkiye için iyi bir netice vermez. Onun için hapisten çıkmaları bizi memnun etmiştir. Sevindirici bir olay." dedi.

Tutuklu diğer gazeteciler için de umutlu olduklarını söyleyen Kaplan, şöyle dedi: "30 gazeteci arkadaşımız ve umuyoruz ki bundan sonra hiçbir gazeteci arkadaşımız düşüncelerinden, yazdıklarından dolayı suçlanmasın, içeri atılmasın. Suç işleyen varsa tabi yasalar içerisinde cezalarını muhakkak çekerler, diğer suçlar gibi. Ama sadece yazdığı fikrini ifade ettiği için ya da toplumu aydınlattı diye içeri atılması hoş görülecek bir olay değildir. Umarım onlar da en kısa zamanda hapisten çıkacaklardır. Ailelerine kavuşup kendi kitaplarına, gazete yazarlığına devam edeceklerdir. Bunlar için de üzülüyoruz. Adalet bunlar için de tecelli edecektir. Anayasa Mahkemesi, emsal bir karardır. Onların da en kısa zamanda çıkacaklarını umuyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP Elazığ İl Başkanı Kaplan: Tahliyeler bizi mutlu etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER