CHP: İŞKUR, 'Toplum Yararına Çalışma Programı'na AKP'li olmayanı almıyor


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında geçici olarak İŞKUR tarafından işe alınan personellerin, 'AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının belirlediği kişiler olduğu' iddiası için Meclis Araştırma Komisyonu açılmasını talep etti.

Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na başvuran Uğur Bayraktutan, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin kamu yararına işlerde çalıştırılması için uygulanan program dahilinde önceki yıllarda başvuru yapan kişilerin kontenjan sayısına göre kura yolu ile belirlendiği ve haksızlık yapılmadığı algısı olduğuna işaret etti.
Ancak son yıllarda İŞKUR bünyesinde yapılan alımlarda özellikle genel seçime yakın tarihlerde alımı yapılan işsizlerin 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında işe alımlarının son derece şaibeli olduğunu dile getiren CHP Milletvekili Bayraktutan, "İnsanların hakları yenmiş, yaşanılan hak gaspı neticesinde toplumun büyük bir bölümünde infial oluşmuştur. İŞKUR il müdürlüğü, başvuru yapan vatandaşlarımızı kura ile belirlemek yerine AKP il ve ilçe başkanlıkları bünyesinde belirlemeyi tercih etmiş ve nihayetinde büyük haksızlıklara neden olmuştur. 'Toplum Yararına Çalışma Programı' adı altında yapılan işe alımlar, toplum yararına değil, AKP yararına dönüşmüştür." dedi.

Bayraktutan, devletin kurumlarını AK Parti'nin teşkilatları gibi kullanan İŞKUR il müdürlüklerinin toplumsal bölünmelere neden olduğuna dikkat çekerek, "Daha önce kura ile kontenjan sayısına göre belirlenen personeller, şimdi AKP teşkilatının taleplerine göre belirlendiği bir iddia değil, maalesef ki bizzat gözlemlerimizdir. Devletin organları vatandaşlara ayrımcılık yapamaz. İŞKUR bünyesinde bu ayrıcalıklar artık gizli kapaklı değil, yüksek sesle alenen açık şekilde yapılmaktadır. Kaymakamlar bu durumu görmezden gelmekte veya sözlerini dinletememektedir. Ayrıca 'Toplum Yararına Çalışma Programı' adı altında alınan personeller özellikle kamu kurumlarında keyfi hareket etmekte, bağlı bulunduğu kişi ve amirlerini dikkate almamaktadır. Siyasi bağlılığını ve yakınlığını çalışmak için girmiş olduğu kurumda hissettirmekte müdürlerine müdürlük, amirlerine amirlik yapmaktadır. Devlet geleneğine ve çalışma düzenine aykırı olan bu durum oldukça vahimdir. İşlerin yükünü azaltmak için İŞKUR bünyesinde geçici olarak işe alınan bu kişiler, tam aksine iş görmedikleri için işin yükünü artırmaktadır." izahında bulundu.

Belirtilen hususlar ışığında; İŞKUR bünyesinde 'Toplum Yararına Çalışma Programı' dahilinde işe alınan personellerin kura yöntemi ile değil, AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında görev yapmak koşulu ile alındığı iddialarının belirlenmesi ve gerekli incelemelerin yapılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu açılması talebi aktarıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP: İŞKUR, 'Toplum Yararına Çalışma Programı'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER