CHP'li Ağbaba: AKP, MHP ve HDP'den oy aldı


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "AKP, MHP ve HDP'den oy aldı, iktidar oldu. Aslında bugün, içinde MHP ve HDP'nin de bulunduğu bir koalisyon kuruldu." dedi.

Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Binası'nda İl Başkanı Enver Kiraz ve Malatya milletvekili adayları ile basın toplantısı düzenledi. Ağbaba, burada seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı konuşmada, "Bir başarı ortada yok maalesef. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeniden Malatya'da çok başarılı sonuçlar alabilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Arkadaşlarımızla oturup, seçimi değerlendireceğiz. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını, kazanan AKP milletvekilleri ve AKP'ye de hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum ki, bundan sonra siyasetin çözüm ürettiği, gerginliğin son bulduğu, insanların düşüncelerinden dolayı baskı altına alınmadığı, televizyonların kapanmadığı günleri yaşarız" dedi.

AKP'nin MHP ve HDP'den oy aldığını söyleyen Ağbaba, "Aslında bugün içinde MHP ve HDP'nin de bulunduğu bir koalisyon kuruldu. AKP; MHP ve HDP'den oy aldı. CHP oyunu korudu. MHP, AKP'yi tekrar başımıza getiren partidir. Bunun ikinci sorumlusu HDP'dir. Arasına terörmesafe koyamayan, asker ve polis şehit olunca görmeyen, buna terör diyemeyen bir siyasi parti. Biz hep söylüyoruz; 'Biz şehitlere de üzülüyoruz, sivil vatandaşların ölümüne de üzülüyoruz.' Hem Türkiye ve hem de Malatya açısından söylüyorum. MHP, başbakanlık dahil tüm teklifimize 'yok' dedi. HDP bu süreci doğru yönetemedi. Bu yüzden AKP hem HDP hem de MHP'den oy aldı. Onun dışında sandık hileleri de oldu. Baskı, rüşvet, şantaj oldu. AKP'liler, yeşil kartlısından işadamına, sosyal yardım alanından muhtarına her türlü baskıyı yaptılar. Ancak en büyük sorumlu HDP ve MHP'dir. Doğuda HDP'nin 7 Haziran'da en yüksek oy aldığı yerlerdeki oy değişimine ve MHP'nin aynı şekilde oy değişimi olan illere bakın. AKP'ye kaymalar var" diye konuştu.

"Birileri CHP'nin milletvekili çıkarmaması için özel gayret gösteriyor" diyen Ağbaba, şöyle devam etti: "Buna medyanın bazı organları dahil. Bazı kanallara kolumuzu keserek çıkabildik. 4 yıldır ambargo uygulanıyor bize. Geçtiğimiz günlerde Uruguay Devlet Başkanı Mujica Türkiye'ye geldi. Bunu ulusal kanallar verdi ancak yerel bazı kanallar kullanamadı. Bu iyi niyetli değil düşmancadır. Çünkü siyasi ve ekonomik rant olmadığı için bizi çıkartmadılar. Bizden para istediler. AKP vekillerine kanallarını açanlar bizden para istediler. Eğer AKP'nin kanalıysan, 'AKP'nin resmi yayın organıyım' diye yazmalıdır. CHP düşmanlığı yaparak rant sağlayanlar var. Kendi içimizde, geçmişte belediye başkanlığı yapıp ihanet edenler var. Biz bunları geçmişten beri görmezden geliyoruz. Parti içindeki tüm organlarımızın kendi içinde bunları değerlendirmesi gerekiyor."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Ağbaba: AKP, MHP ve HDP'den oy aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER