CHP'li Ağbaba, Ankara patlamasında ölenlerin fotoğraflarıyla yemin etti


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara patlamasında hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi gençlerin fotoğrafları ile milletvekili yemini etti.

TBMM'de 25. Dönem başladı.Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni devam ediyor. Meclis'te illerin alfabetik sırasına göre vekiller, yemin ediyor.

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, yemini ezberden okudu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise 10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Malatyalı gençleri anarak yeminine başladı. Ağbaba, ceketinin yakasında gençlerin fotoğrafını taşıdı. Ağbaba, resmi Twitter hesabından da şu mesajı paylaştı: "Yeminimizi 10 Ekim'de Ankara'da katledilen Malatyalı gençlerimizi anarak gerçekleştik."

MHP Genel Başkanı, Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli de kürsüye gelerek yemin etti. Bahçeli'nin adının okunmasının ardından MHP Grubu ayağa kalktı ve Bahçeli'yi kürsüye gidene kadar alkışladı. Bahçeli'nin ettiği yeminden sonra MHP Grubu yeniden ayağa kalkarak Bahçeli'yi alkışladı.

AK Parti Mersin Milletvekili Suat Önal, milletvekili yeminini ezberden okudu. AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk ise yemin metninde hata yaptığı için yemini tekrarladı.

Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Başkanlık Divanı'nda milletvekillerinin isimlerini anons etti. Sırası geldiğinde de kürsüden milletvekili yeminini etti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Ağbaba, Ankara patlamasında ölenlerin fotoğraflarıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER