CHP'li Atalay: Belgeler AKP'nin vatana ihanet suçu islediğini göstermektedir


Çankırı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayı Murat Berat Atalay, "1 Kasım'da kim AK Parti'ye oy verirse şehit ve gazilerimizin iki elini yakalarında hissedeceklerdir." dedi.

"AKP'nin 13 yıllık iktidarında ülkeyi nasıl bir uçurumun kenarına getirdiğini üzülerek görmekteyiz" diyen Atalay, "Dağdaki terörist artık şehre indi ve ağır silahlarla saldırmaktadır. Peki, bu durumun suçlusu kim? Elbette ülkeyi 13 yıldır yöneten AKP, bu durumun baş sorumlusudur. Terör örgütü ile masaya oturan AKP'dir. Oslo ve İmralı'daki terörist başı ile AKP ne konuşmuş ve ne sözler vermiştir. Bugün ortaya çıkan bilgi ve belgeler AKP'nin vatana ihanet suçu işlediğini açıkça göstermektedir. Özerklikte AKP ve PKK'nın anlaştığı, Öcalan'ın da ev hapsine alınacağı bir adım sonra da serbest bırakılacağı varılan anlaşmalar arasındadır. 7 Haziran seçimi öncesi AKP'li bakan ve gazetelerin Öcalan ve PKK'ya yaptığı övgüler kapı gibi ortada ve sosyal medyada paylaşılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Atalay basın açıklamasının sonunda şunları kaydetti: "Düne kadar PKK'nın silahlanmasına ve şehre inmesine AKP ses çıkarmamış, hatta valilere 'operasyon yaptırmayın' emri vermiştir. Hatta PKK'nın silahlandığını ve yollara mayın döşediğinden hükümet olarak haberdar olduklarını AKP'li bakanlar açık açık televizyonlardan anlatmışlardır. Şimdi bu şehit olan çocuklarımızın katili kimdir? AKP terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık etmiştir. AKP terörle mücadele yerine terör örgütü ile müzakere etmiştir. Şimdi bu suçlarını kapatmaya çalışmak için algı operasyonları ile halkı kandırmaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Atalay: Belgeler AKP'nin vatana ihanet suçu islediğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER