CHP'li eski vekil, Ala'ya iftira attığı gerekçesi ile hakim karşısına çıktı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Konya milletvekili Atilla Kart, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iftira attığı gerekçesi ile hakim karşısına çıktı.

CHP eski Milletvekili Atilla Kart hakkında o dönem İçişleri Bakanı Müsteşarı olan Efkan Ala hakkında yaptığı suç duyurularının takipsizlikle sonuçlanması üzerine Ala'ya iftira attığı gerekçesi ile açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına Atilla Kart ile Efkan Ala'nın avukatı Handan Çalık katıldı. Sanık Atilla Kart savunmasında yasama denetimi görevini yaptığını söyledi. Efkan Ala'nın şahsı ile ilgili olarak hiçbir ihtilafının olmadığını aktaran Kart, "Ortada bir eylem vardır. İftira suçunun oluşması için vuku bulmayan bir suçun vuku bulmuş gibi bildirimi halinde iftira suçu oluşur. Gerçekleri dile getirmek iftira etmek anlamına geliyorsa ben iftira etmeye devam edeceğim." dedi.

Ala'nın avukatı Handan Çalık ise sanıktan şikâyetçi olduklarını ve davaya katılmak istediklerini ifade etti.

Beyanların ardından Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Recep Kınalı ara kararlarını açıkladı. Suçtan zarar görme ihtimaline binaen Ala'nın avukatının katılma talebini kabul eden Kınacı, eksik hususların giderilmesine karar verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li eski vekil, Ala'ya iftira attığı gerekçesi ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER