CHP'li Kara: Kanal karartma haber alma özgürlüğüne yapılan bir darbedir


CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Türksat'ın keyfi uygulama ile Samanyolu Yayın Grubu'nu karartmasını kınadıklarını söyledi.

Ülkenin basın özgürlüğü noktasında geldiği durumun utanç verici olduğunu vurgulayan Kara, siyasi iktidarın, seçim sonrası 'güç bizde, biz istediğimiz yaparız' anlayışının devam ettiğini kaydetti.

'UYGULAMA KEYFİDİR. SİYASİDİR'

Siyasi iktidarın, insanların haber alma hürriyetine yönelik kendisine muhalif gördüğü her sesi kısma girişimin Türkiye'yi dünyada gülünç duruma düşürdüğünü belirten Kara, "Bu girişim halkın özgürce haber alma hürriyetine yapılmış bir darbedir. Uygulama keyfidir. Siyasidir. Ben yaparım diyerek diğer tüm muhalif gördükleri basına bir gözdağı vermedir. Bir ülkede basın özgür değilse o ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu keyfi uygulamaya acilen son verilmeli. Ülkede basın özgürlüğüne yapılan darbe, baskı, sindirme, otosansür, ayrımcılık ve akreditasyonlar utanç verici bir hal almıştır." diye konuştu.Kanal-karartma-haber-alma-ozgurlugune-yapilan-bir-darbedir-1938667.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara: Kanal karartma haber alma özgürlüğüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER