CHP'li meclis üyesi Kalkan: Valilik 'Konak yapımı yok' diyor ama ihale yapıyor


Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin CHP'li belediye meclis üyesi Uğur Kalkan, 2014 yılında inşaatına başlanan ancak düzenlenen protokolle Gaziantep Üniversitesi'ne devredilen 'Vali Konağı' inşaatıyla ilgili soru işaretlerinin bulunduğunu söyledi. Gaziantep Valiliğinden yeni bir konak inşa edilmeyeceğine dair cevap aldığını ancak 'Vali Konağı Proje Çizim Hizmet Alım İşi' adıyla ihale yapıldığını aktaran Kalkan, "Bu projenin sadece çizimi için 160 bin TL ödeme yapılacak. Böyle bir çalışma olmasına rağmen, tarafıma yanlış bilgi verenler hakkında ilerleyen günlerde yasal yollara başvurumuzu yapacağız." dedi.

Konuyla ilgili bir karışıklığın söz konusu olduğunu ve kendisinin yanlış bilgilendirildiğini anlatan Kalkan, "Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Valiliği'ne bilgi edinme başvurusu yaparak üniversiteye devredilen konakla ilgili bilgi talep ettim. Talebimin devamında da yeni konak ile ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunu sordum. Tarafıma gönderilen cevap yazısında üniversite karşısına yapılan konağın 2 milyon 750 bin TL civarında yapıldığı, bu paranın üniversite tarafından ödeneceği bildirildi. Devamında da yeni bir konağın yapılmayacağı bildirildi." diye konuştu.

Ancak yaptığı çalışmalar sonucu 2015/114844 ihale numarası ve 'Gaziantep Valiliği Vali Konağı Proje Çizim Hizmet Alım İşi' adıyla ihale yapıldığını dile getiren Kalkan, "Bu projenin sadece çizimi için 160 bin TL ödeme yapılacak. İhaleyi kazanan firma da Uluslararası Tasarım Vakfı İktisadi İşletmesi. Bir yandan 'Yapımı düşünülmemektedir' denilip, öte yandan böyle bir çalışmanın yapılmasını yadırgadım. Böyle bir çalışma olmasına rağmen, tarafıma yanlış bilgi verenler hakkında da ilerleyen günlerde yasal yollara başvurumuzu yapacağız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li meclis üyesi Kalkan: Valilik 'Konak yapımı yok'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER