CHP'li Özdiş: Operasyonlarla saygın insanları itibarsızlaştırmak istiyorlar


CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, hayırsever işadamı ve eğitimcilere yönelik yapılan operasyona tepki göstererek kınadı. Özdiş, toplumda tanınmış kişilere yönelik yapılan bu operasyonun itibarsızlaştırma amacı taşıdığını ifade etti.

CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, bugün sabah saatlerinde Adana'da hayırsever işadamı ve eğitimcilere yönelik yapılan gözaltılara tepki gösterdi. Siyasi iktidarın yaptığı, yediği haltları paralel yapı dediği adamlara yıktığını söyleyen Milletvekili Özdiş, "Bu iktidar daha düne kadar sözüm ona bunlara paralel yapı, paralel mi, eşkenar mı, dikdörtgen mi diyor ya neyse, yaptığı, yediği tüm haltları bu adamlara yıkıyor. Ya dün beraberdiniz kardeşim, ne oldu da tekrar bunları günah keçisi yaptığınız?" diye sordu.

Operasyonda gözaltına alınan kişilerin böyle bir bağlantısı olup olmadığını bilmediğini ifade eden Özdiş, "Ama olacağını zannetmiyorum. Bu insanlar tanınmış kişiler, bunları itibarsızlaştırmak adına böyle bir yöntem uyguluyorlar. Sayın vali de iktidarın bu tür taleplerini herhalde gözü kapalı yerine getiriyor. Bunun başka bir anlamı, izahı var mı? Sabahın köründe insanları geliyorlar evinden alıyorlar, halbuki telefon açsalar, söyleseler bu insanlar kendi çevrelerinde saygınlığı olan insanlar. İnsan hakları denen bir şey var, her insan saygındır. Gelip sabahın köründe o tür baskınlar yaparak, derdest ederek alıp ifadeye götürmek bir kere insan haklarına aykırı bir tutumdur. Bunlara telefon açarsınız, gelirler, ifadelerini verirler, hukuk neyse onun gereği yerine getirilmiş olur. Ama bakıyoruz bu arkadaşlarımıza, bunun dışında bir takım kurumların başkanına, Türk Tabipler Birliği'nin temsilcisine, Eğitim-Sen'in şube başkanına, KESK'in dönem sözcüsüne, DİSK'in temsilcilerine hep bu tür davranışlar sergiliyorlar. Bu kesinlikle kabul edilemez diye düşünüyorum ve kınıyorum, reddediyorum böyle davranışları. Ben her şeyin insan hakları çerçevesinde, insanları itibarsızlaştırmadan, hukuk ne emrediyorsa bir davranış sergilenmesi gerektiğine inanan biriyim. Devlet olmak, yönetici olmak böyle bir şeydir diye düşünüyorum. Öbür türlüsü, demokrasilerde kabul edilemez davranışlardır, yöntemlerdir. Bu anlamıyla bu davranışları kınıyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özdiş: Operasyonlarla saygın insanları itibarsızlaştırmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER