CHP'li Peri: Taşeron sistemini ortadan kaldıracağız


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, 7 Haziran seçimlerinde iktidara gelmeleri halinde taşeron sistemini ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında işçilerle buluşan Peri, taşeronluğu kaldırma sözü verdi. Peri, Türkiye'de işsizliği ve yoksulluğu bitireceklerini savunarak, "AK Parti iktidarında yaşanan gelir adaletsizliğinde zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Toplumun tüm kesimleri mağdur oldu. 7 Haziran seçimi bunun için çok önemli, CHP iktidara gelirse asgari ücret bin 500 yapacak. Taşeron işçi dönemine son verip hepsini kadroya alacağız." diye konuştu.

İŞÇİLER, HAKLARINI ALACAK

Taşeronluğu kaldırmakla kalmayıp tüm çalışanları grevli toplu sözleşme hakkına kavuşturacaklarını belirten Peri, "Haftalık çalışma süresi, ücrette azalma olmaksızın düşürülecek. Milletvekili seçilmem halinde emekçinin sesi olacağım. Sizlerin aleyhine çıkabilecek bir yasanın çıkmaması için çalışacağız, burada sizlere söz veriyorum. İşçi de işveren de asla mağdur edilmeyecek. Biz tüm kesimleri düşünüyoruz. Asgari ücret bin 500 lira olacak diye işveren de endişelenmesin." ifadelerini kullandı.

SİYASİ AYIRIM YAPMAYACAĞIZ

Peri, tüm işçilerin parti ayırımı yapılmaksızın kadroya alınacağının altını çizdi. Peri, şunları kaydetti: "Çağdaş köleliğe izin vermeyeceğiz. Asgari ücret üzerinden alınan vergiyi kaldıracağız, net bin 500 TL olacak. Asgari ücretli, gelirinin en az üçte birini, bazen yarısını ev kirasına veriyor. Onları konut sahibi yapacağız. İşsizlik kader değil; seni işsiz yapan, siyasi anlayıştır. Yeni istihdam alanları ile iş sahaları açıp işsizliği bitireceğiz. Bin 500 lira asgari ücret, çiftçiye mazotu 1.5 liraya verme, kredi faizlerinin yüzde 80'ini verme gibi projelerle insanlarımızın alım gücü olacak." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Peri: Taşeron sistemini ortadan kaldıracağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER