CHP'li Tüm: Suruç ve Ankara katillerinin ayak izleri Maraş'tan çıkacaktır


CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, AK Parti iktidarının Suruç ve Ankara katliamlarının gerçek faillerini bulmak istiyorsa, öncelikle Maraş katliamı ile yüzleşmesi gerektiğini söyledi. Tüm, "Göreceksiniz ki, Suruç ve Ankara katillerinin ayak izleri Maraş'tan çıkacaktır. Bütün belge ve bilgiler devletin güvenlik ve istihbarat teşkilatının arşivlerindedir. Yeter ki bu konuda irade gösterin." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP milletvekilleriyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi.

İçinde bulunduğumuz haftanın Maraş katliamının 37. yıl dönümü olduğunu belirten CHP'li vekil, "19-26 Aralık 1978 tarihleri arasında devletin gözü önünde bir haftaya yayılmış bir katliamdır. Resmi rakamlara göre 111 Alevi yurttaşımız yaşamını yitirmiş, 270 ev ve 70 işleri yakılıp yakılmıştır. Yüzlerce yurttaşımız yaralanmış, binlerce insanımız evini terk etmek zorunda kalmıştır." diye konuştu.

Maraş katliamının ülkemizde yaşanan en vahşi katliamlardan biri olduğunu kaydeden CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, sözlerini şöyle sürdürdü: "90 yaşında yaşlı insanlarımız, hamile kadınlarımız, kundaktaki bebeklerimiz katledilmiştir. Alevi toplumunun hafızalarında ve insanlık tarihinde derin iz bırakan bu acı hala devam etmektedir. Eğer Maraş katliamının failleri ödüllendirilmek yerine hak ettikleri cezaya çarptırılsa idiler, Sivas'ta Madımak katliamı yaşanır mıydı? Her fırsatta geçmişle yüzleşmeden bahseden AKP iktidarı 13 yıldır Sivasla, Maraşla, Çorumla yüzleşmek yerine Madımak katillerinin avukatlarını milletvekili yaparak ödüllendirmiştir. Ödüllendirme konusunda bu anlayışın partileri, birbirleri ile yarışmışlardır."

"AKP iktidarına sesleniyorum. Yüzlerce yurttaşın parçalanarak yaşamını yitirdiği Suruç ve Ankara katliamlarının gerçek faillerini bulmak istiyorsanız, öncelikle Maraş katliamı ile yüzleşin." diyen Tüm, sözlerini şöyle tamamladı: "Göreceksiniz ki, Suruç ve Ankara katillerinin ayak izleri Maraş'tan çıkacaktır. Bütün belge ve bilgiler devletin güvenlik ve istihbarat teşkilatının arşivlerindedir. Yeter ki bu konuda irade gösterin.13 yıldan beri ket başına iktidardasınız bu konularda ne yazık ki, hiçbir işlem yapmadınız. Tarihle yüzleşme edebiyatı yapmak yerine zaman kaybetmede bu gerici çeteleri ortaya çıkarıp adalete teslim ediniz." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tüm: Suruç ve Ankara katillerinin ayak izleri Maraş'tan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER