CHP'li Yarkadaş: Erdoğan, sivil siyasetin alanını daraltıyor


CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "Erdoğan'ın politikaları, Türkiye'yi ateş çemberine sokmakla kalmıyor, sivil siyasetin alanını da daraltıyor." dedi.

Turizm sektörü temsilcilerinin oluşturduğu Skal International adlı oluşumun Eylül ayı 'Onur Konuğu' olan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, güncel ve siyasal gelişmeleri yorumladı. Ankara'da düzenlenen toplantıda turizm sektörünün önde gelen isimlerine seslenen Yarkadaş, "Recep Tayyip Erdoğan ve AKP, oyları düştükçe dengesini kaybediyor. Kimi zaman milliyetçi, kimi zaman sözde özgürlükçü oluyorlar. Şu sıralar ise tüm umutlarını askeri çözüm yöntemlerine ve operasyonlara bağlamışlar." diye konuştu. Yarkadaş, "Saray ve çevresinin politikaları, Türkiye'yi büyük bir ateş çemberinin içine çekiyor" ifadesini kullandı. Yarkadaş, "Umutlarını askeri çözüme bağlayan Saray ve çevresi, bu tavırlarıyla sivil siyasetin meşru alanını yok ediyor, ortadan kaldırıyor. Siyasetin meşru zemini olan parlamento anlamsızlaştırılıyor. Bu, siyasete yapılacak en büyük kötülüktür." dedi.

'CHP, MEŞRU ZEMİNİ KORUMAK İÇİN SARF EDİYOR'

AKP'nin yönetimi 'vesayet' olarak nitelendirilen kurumlara adım adım devrettiğini de belirten Yarkadaş, "CHP bu tehlikeyi gördüğü için sorunları TBMM çatısı altında çözmeye çalışıyor" ifadesini kullandı. Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin içine sürüklendiği bu anlayışı gördüğü için, siyasetin meşru alanının TBMM olduğu gerçeğini sık sık hatırlatıyor ve meşru zemini korumak için çaba sarf ediyor. AKP ise günü kurtarma ve milliyetçilerden oy alabilme adına, sivil siyaseti kendi eliyle kısırlaştırıyor ve alanını daraltıyor. Bu demokrasimiz için en büyük tehlikedir."

'AÇIK HAVA HAPİSHANESİ ÇÖZÜM DEĞİL'

AKP ve Saray'ın sıkıyönetim uygulamalarına umut bağladığını da belirten Yarkadaş, "Cizre'de terör örgütünün yapmaya çalıştığı girişim kabul edilemez. Ancak bunun çözümü 150 bin kişiyi açık hava hapishanesinde gözaltında tutmak değildir" dedi. Yarkadaş, "AKP ve Saray, bu tutumuyla gerilimi artırıyor ve siz turizm sektörünün temsilcilerinin hareket alanını da daraltıyor. Ülkemize gelen turist sayısı her geçen gün azalıyor" ifadesini kullandı. CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde "Demokrasi, hukuk devleti, özgürlükler ve toplumsal barış" temalarını öne çıkaracağını da belirten Yarkadaş, "AKP'nin 13 yılda tahrip ettiği tüm değerleri onarma şansımız hala var... CHP'nin tek başına iktidarı, AKP'nin tahribatlarının pan zehiri olacaktır" dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yarkadaş: Erdoğan, sivil siyasetin alanını daraltıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER