CHP'nin itirazı kabul edildi, AK Parti'nin afişlerine toplatılma kararı çıktı

CHP'nin itirazı kabul edildi, AK Parti'nin afişlerine toplatılma kararı çıktı

Antalya İl Seçim Kurulu, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yasadışı propaganda afişlerini toplatma kararı aldı.

CHP Antalya İl Örgütü, Antalya İl Seçim Kurulu'na verdiği dilekçeler sonuç verdi. Antalya'da başta camiler olmak üzere, devlet kurumlarının bina ve duvarlarına Menderes Türel tarafından yaptırılan propaganda afişleri seçim kurulu tarafından yasadışı bulundu.

CHP tarafından verilen itiraz dilekçesinde, Menderes Türel'in yürüttüğü bu faaliyetin, seçimlerin fırsat eşitliği ilkesine aykırı olduğu ve derhal durdurulması gerektiği vurgulanarak, belediye vaatlerinin kamu yararı kılıfıyla halkta algı oluşturma çabasına malzeme edildiği belirtildi.

Antalya İl Seçim Kurulu, CHP'nin bu itirazını haklı bulup, tüm afişlerin toplatılması ve oluşan maddi zararın belediye tarafından ödenmesine karar verdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Semih Esen, "Kamu olanaklarını, bütçelerini, kendi seçim kampanyalarında kullanmak bir AKP geleneği haline gelmiştir. Bunu kendine hak gören Menderes Türel'e en güzel cevabı Seçim Kurulu vermiştir. Halkın parası, halkın yararına kullanılmalı, Menderes Türel'in ya da AKP'nin değil. Menderes Türel'i, Seçim Kurulu'nun da uyarısını dikkate alarak, halkın belediye başkanı olmaya, halka hizmet etmeye davet ediyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'nin itirazı kabul edildi, AK Parti'nin afişlerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER