Çin malı piller saatleri öldürüyor

İstanbul Saatçiler Esnaf Odası Başkanı kalitesiz Çin malı pillerin saatlere zarar verdiğini söyledi.

Çin malı piller saatleri öldürüyor

İstanbul Saatçiler Esnaf Odası (İSEO) Başkanı Sedat Güngörür, kalitesiz Çin malı pillerin saatlere zarar verdiğini ve son zamanlarda pillerden kaynaklanan saat arızalarıyla sıkça karşılaştıklarını söyledi.

Satın alınan saatlerin pillerinin belirli bir süre sonra bittiğini, saatten anlamayan kişiler uygun olmayan pil taktığında saatin zarar gördüğünü belirten Güngörür, "Elektronik bir saat için pil çok önemli. Pil deyip geçmeyin. Sonuçta pil o saatin güç kaynağıdır. Bu nedenle önem verilmelidir" dedi.

Güngörür, bazı yetkisiz iş yerlerinde satılan kalitesiz pillerin saatin mekanizmasına zarar verdiğini vurguladı. Vatandaşların bu tür şikayetlerinin her geçen gün arttığını dile getiren Güngörür, "Çin malı piller gümüş içermiyor. Zamanla pillerde akma ve dolayısıyla paslanma oluşuyor. Bu durum da saatin mekanizmasına zarar veriyor. Bu yüzden vatandaşlara, saatlerine yönelik her türlü işlevi, yetkili bayilerde ve ustalık belgesi bulunan saatçilerde yapmalarını öneriyoruz" diye konuştu.
         
Uygun pil takmak da önemli
Güngörür, vatandaşların yetkili bayilerde ve ustalık belgesi bulunan saatçilerde, saatlerinin bakımını ve pil değişikliğini gönül rahatlığıyla yaptırabileceğini söyledi.

Saatin pili orijinal olsa da değiştiren kişi usta değilse saati açarken bile zarar verebildiğini dile getiren Güngörür, şöyle devam etti:
"Özellikle özel ve fonksiyonlu saatleri herkes açamaz. Bunları açmak için o saati tanımak gerekir. Saate küçük ya da büyük pil takabilir. Mesela büyük pil taksa, pil yuvasının çevresine zarar verir. Küçük taksa yetersiz kalır. Tamam, saati belki çalıştırır ama bazı fonksiyonları yerine getiremez. Vatandaş ucuz diye gümüşçüden, çakmakçıdan ve bazı yetkisiz iş yerlerinde saat pili değiştirirse, pil ömrü az da olabilir. Böylece vatandaş hem parasından hem zamanından olur."

Güngörür, usta olmayan kişilerin açtıkları saatlerin bazı özelliklerini de kaybedebileceğine dikkati çekerek, su geçirmez bir saatin, uygun olmayan şekilde açıldığında artık su geçirir hale gelebileceğini vurguladı.

Ustalık belgesi olan kişilerin saatleri uygun araçlarla hasar vermeden açacağını ifade eden Güngörür, "Saati açarken zarar vermez. Ayrıca saatin contalarını kontrol ederek, yıpranmış contaları da değiştir, silikonla destekler ve içini temizleyerek kapağını kapatır. Ardından özel su testini uygular. Daha sonra müşterisine verir" diye konuştu.

AA
<< Önceki Haber Çin malı piller saatleri öldürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER