Çukurova GİAD: Hükümet güvenliği sağlayıp, ekonomik gündeme dönmeli


Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkan Yardımcısı ve Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 1 Kasım seçimlerinin geride kaldığını, süratle kurulacak hükümetin güvenlik, ekonomi ve istikrar için adımlar atması gerektiğini söyledi. Sakarya, halkın refahı için güçlü ekonomi gerektiğinin altını çizdi.

Çukurova GİAD Başkanı, 1 Kasım genel seçiminde seçmenlerin başarılı bir yönetim, güçlü bir iktidar ve devletten yana tercih kullandığını belirterek, tek parti iktidarının istikrarı da beraberinde getireceğini ifade etti. 5 ay arayla iki genel seçim yapılmasının ekonomik durgunluk oluşturduğunu ve seçime endeksli süreç yaşandığını kaydeden Başkan Sakarya, seçimle kaybedilen zamanın telafi edilmesi için iktidarı ve muhalefetiyle bir an önce çalışmalara başlanmasını istedi.

Seçim sonuçlarında iş dünyasının istediği istikrar ve tek parti isteğinin ilk unsurunun gerçekleştiğini vurgulayan Sakarya, "Şimdi sıra istikrarda. Seçimin ardından iş dünyasının arzusu, güvenlik konusunda atılması gereken adımların hızla atılması, gündemin ekonomi olacağı bir zemine ulaşılmasıdır. Güçlü ekonomi, pek çok sıkıntıyı bertaraf edecek, her kesime refah ve barış kapısını açacaktır." dedi.

Kesin sonuçların açıklanması ve mazbataların alınmasının hemen ardından vakit geçirilmeden hükümetin kurulması gerektiğini ifade eden TÜGİK Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti: "Güvenlik, ekonomi ve istikrar için atılması gereken adımlar süratle atılmalıdır. Bundan sonra yapılması gereken, başta güvenlik olmak üzere yatırımların da önünü açacak çalışmalar yapılması, güvenlik tedbirlerinin hayata geçirilmesi, çifte seçimle kaybedilen zamanın telafi edilmesi, ekonomiye ağırlık verilmesidir. Gündem artık seçim değil, ekonomi olmalıdır. Her zaman söylediğim gibi ekonomisi iyi olan ülke, refah düzeyi de yüksek bir ülkedir. Çünkü, güçlü ekonomi, beraberinde refahı da getirir."

Sakarya, Adana'nın sorunlarına partili-partisiz, iktidar-muhalefet ayrımı yapmaksızın tüm vekillerin sahip çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çukurova GİAD: Hükümet güvenliği sağlayıp, ekonomik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER