Dağlıca şehitlerinden Resul Coşkun Konya'da defnedildi

Dağlıca şehitlerinden Resul Coşkun Konya'da defnedildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde, 6 Eylül 2015 günü yapılan terör saldırısında şehit olan 16 askerden Piyade Sözleşmeli Er Resul Coşkun, memleketi Konya'da dualarla defnedildi. 23 yaşındaki Coşkun'un cenazesi, DNA tahlili için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Bu sabah Konya Havalimanı'ndan alınan naaş, öğle saatlerinde helallik için Yazır Mahallesi'ndeki babaocağına götürüldü.

Yüzlerce vatandaş, şehidin evinin önüne helallik almak için gitti. Şehit Resul Coşkun'un cenazesi, babaocağında dualar ve tekbirlerle karşılandı. Askerlerin omuzlarında cenaze aracından indirilen tabut, evin önünde kurulan çadıra koyuldu. Şehit annesi Sıdıka Coşkun, oğlunun tabutunu okşayarak ağladı. Şehit babası Zeki Coşkun da tabuta başını yaslayarak gözyaşı döktü. Dualar okunarak şehidin arkadaşları, komşuları ve yakınlarından helallik istendi. Bu sırada imamın yaptığı duygulu konuşma herkesi gözyaşlarına boğdu.

Şehit Piyade Er Resul Coşkun'un naaşı, cenaze namazı için Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha götürüldü. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından da Konya Askerî Şehitliği'nde toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Dağlıca şehitlerinden Resul Coşkun Konya'da defnedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER