Darüşşafakalı çocuklara 'akıllı tasarruf' dersi


Çocuk ve gençleri akıllı tasarrufa yönetlme ve bütçe yönetiminde bilinçli davranmaya teşvik etme amacı taşıyan Küresel Para Haftası'nın Türkiye ayağı, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) öncülüğünde düzenlenen etkinliklerle sürüyor. Etkinlikler çerçevesinde Darüşşafakalı çocuklar da unutulmadı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, çocuk ve gençlerde finansal okuryazarlığı artırma amaçlı uluslararası Child & Youth Finance International (CYFI) organizasyonunun her yıl mart ayının ikinci haftasında dünyanın pek çok noktasında Küresel Para Haftası etkinlikleri düzenlediği vurgulandı. Bu yıl 14-20 Mart haftasında gerçekleştirilen organizasyonun Türkiye ayağına da FODER öncülük ettiği kaydedildi. Pazartesi günü Borsa İstanbul'un açılış gongu ile başlayan hafta kapsamında Darüşşafaka öğrencilerinin de SALT Galata'da yer alan Osmanlı Bankası Müzesi'ni ziyaret ettikleri aktarıldı. 5. sınıf öğrencilerinin ayrıca FODER Başkan Yardımcısı Attila Köksal'dan finansal okuryazarlık eğitimi aldıkları da vurgulandı.

Dernek, hafta boyunca İstanbul'un 21 ilçesinde, Sakarya, Bursa, Samsun ve Niğde'de pek çok ilköğretim okulu, lise ve üniversitede finansal okuryazarlık eğitimi verdi. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi gönüllü öğrencileri Avrupa, Yeditepe Üniversitesi gönüllü öğrencileri de Anadolu yakasındaki çocuk ve gençlere ulaştı. Küresel Para Haftası boyunca Beyoğlu Belediyesi iş birliği ile Turabibaba Kütüphanesi'nde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik finansal okuryazarlık eğitimleri de verildi.

OECD'nin destek verdiği Küresel Para Haftası'nın bu yılki teması, 'akıllı tasarruf' olarak belirlendi. Bu tema kapsamında çocuklara ve gençlere erken yaşlardan itibaren maliyet konusunda dikkatli olmalarını sağlayacak zekaya dayalı alışkanlıklar edindirmek hedefleniyor. Hayatın ilerleyen yıllarında karşılaşılabilecek finansal sıkıntılar konusunda bilinç oluşturulurken bir yandan da para yönetimi yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Darüşşafakalı çocuklara 'akıllı tasarruf' dersi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER