Davutoğlu: 12 Eylül Anayasası'nı tarihin çöplüğüne atacağız


Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti olarak verdikleri sözleri bu zamana kadar nasıl yerine getirdiyseler, Allah'ın izniyle millete yeni Anayasa vaadini de yerine getireceklerini ve 12 Eylül Anayasa'nı tarihin çöplüğüne atacaklarını söyledi.

Manisa'da yeni yapılan Muradiye Spor Kompleksi'ndeki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, "Bizim en önemli reformumuz, bu millete en büyük vaadimiz hiç kuşkusuz yeni Anayasa'dır. Verdiğimiz sözleri nasıl harfiyen yerine getirdiysek, Allah'ın izniyle milletimize yeni Anayasa vaadimizi de yerine getirecek, 12 Eylül Anayasa'nı tarihin çöplüğüne atacağız. Seçimlerden sonra bildiğiniz gibi milletimizin yeni Anayasa umudunu hayata geçirmek üzere siyasi parti liderleriyle bir araya geldik. Meclis Başkanımız da liderlere de çağrıda bulunarak Anayasa komisyonu kurulmasına öncelik etti. CHP her zaman olduğu gibi yine bahaneler ileri sürerek sorumluluk almaktan kaçtı ve komisyonun dağılmasına sebep oldu. CHP'ni siyasetinde yapıcılık yok. Yıkıcılık var, oyunbozancılık var, kaçak güreşmek var." dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti: "Biz AK Parti olarak Anayasa uzlaşma komisyonunun faaliyetlerini yürütmeye devam etmesi yönündeki tutumuzu sürdürüyoruz. Herkes de yapıcı bir ortamda konuyu görüşmeye bundan sonra da açık olacağız. Ancak Meclis Başkanımızın komisyona geri dönme çağrılarına muhalefetten verilen cevaplar bu konuda yükü tek başına bizim yükleneceğimizi gösteriyor. Biz bunun da gereğini yaparız, yapacağız. Anayasa'nın hazırlanması konusunda kendi çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz. Bu çerçevede yetkili kurullarımızda çok verimli ve ayrıntılı istişarelerde bulunuyoruz. Milletimizin yeni Anayasa beklentisini karşılamaya yönelik her türlü planlamayı yaptık. AK Parti bünyesinde Anayasa komisyonu kurarak milletimizin taleplerine en iyi şekilde cevap verecek bir Anayasa'nın çerçevesini belirledik."

Önümüzdeki haftadan itibaren bir yazım heyetinin faaliyetlerine başlayacağını aktaran Davutoğlu, "Anayasa taslağımızı geçen dönemde Anayasa komisyonuna sürdüğümüz önerimizi de göz önünde bulundurarak yeniden yazmaya başlayacağız. İnşallah önümüzdeki bir ay içerisinde, inşallah en geç iki ay içerisinde bu yazım çalışmaları tamamlanacak. Nisan ayı sonunda Meclis'e milletimizin beklentilerine bur Anayasa'yı sunmayı hedefliyoruz. İnsanoğlu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, güçler ayrılığını tahkim eden, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, yetki ve sorumluluk dengesinin kurulduğu, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir Anayasa için gereken her türlü adamı gereklilikle atacağız. Hedefimiz Mayıs ya da Haziran ayında Anayasa teklifimizi genel kurul gündemine getirmek. İnşallah Meclis'ten de vizeyi alarak bu gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra sizlerin huzuruna çıkacak, sizin onayınızı almak üzere yine meydanlarda sizlerle buluşacağız. Bu konuda partimizin ve bütün kurullarımızın iradesi tam, duruşumuz net ve açıktır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: 12 Eylül Anayasası'nı tarihin çöplüğüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER