Davutoğlu, Almanya'da askeri törenle karşılandı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya ile 1. Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi için başkent Berlin'e geldi. Tegel Havalimanı'ndan sonra Federal Şansölyelik binasına giden Davutoğlu burada askeri törenle karşılandı.

Başbakan Davutoğlu, Davos'taki görüşmelerinin ardından Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte gelen Ahmet Davutoğlu'nu, Tegel Havalimanı'nda Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ile Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Daha sonra Davutoğlu beraberindeki heyetle birlikte Federal Şansölyelik binasına geçti. Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Başbakan Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu burada askeri törenle karşıladı.

Törende Alman heyetinin Davutoğlu'na, Türk heyetinin de Merkel'e tanıtılmasının ardından iki ülke marşları okundu. Saygı duruşu ve tören kıtasının selamlanmasının ardından başbaşa görüşmeye geçildi.

Berlin'de Almanya ile Türkiye arasında ilk kez Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi düzenlenecek. Davutoğlu'nun, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşmesinde öncelikli gündemin sığınmacı göçü ve IŞİD'le mücadele olacağı belirtildi.

Başbakanlar ikili ilişkileri baş başa değerlendirecek. Heyette yer alan bakanlar ise mevkidaşlarıyla ayrı ayrı görüşmelere yapacak. İki başbakan daha sonra tüm bakanlarla ve delegasyonda bulunanlarla akşam yemeğinde bir oturumda bir araya gelecek.

Alman Federal Hükümeti'ni şu isimler temsil ediyor: Sosyal Demokrat Partili (SPD) Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU), Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi/Enerji Bakanı Sigmar Gabriel (SPD) ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller.

Türk hükümeti ise şu isimlerle zirvede yer alacak: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve AB Bakanı Volkan Bozkır. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, Almanya'da askeri törenle karşılandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER