Davutoğlu: Karşımızda yedi düvel olsa bile hakkı haykırmaya devam edeceğiz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD'nin Suriye'de Rusya'nın paralı askerleri gibi hareket ettiğini belirterek, "Karşımızda yedi düvel olsa bile hakkı haykırmaya devam edeceğiz." dedi.

Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2002 yılında AK Parti'nin ülkeyi uçurumun kenarından aldığını ve güçlü bir Türkiye haline getirdiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak ise "Hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Karşımızda yedi düvel olsa bile hakkı haykırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Davutoğlu, Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in geçtiğimiz günlere yapmış olduğu açıklamaları konusunda da bu ismi vermeyerek, şunları kaydetti: "Bizim aramızda itilaf bekleyenler çok beklerler. Bizde şahsi hesap yok ulvi hesap vardır. Bizimki şahıs davası değil insanlık davasıdır. Bu dava hak ve hakkaniyet davasıdır."

Suriye'deki gelişmelerin insanlık trajedisine ve Türkiye'nin güvenliğini tehdit eder duruma geldiğini vurgulayan
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın DEAŞ'la mücadele adı altında ılımlı muhalefeti etkisizleştirmeye çalıştığını vurguladı. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne istersiniz bu topraklardan? Hangi kirli hesabın adına yapıyorsunuz? Rus uçakları akıllı bomba kullanmıyorlar. Nereye bomba attıklarına bakmıyorlar. Ellerindeki zamanı geçmiş bombaları kullanıyorlar. Süresi geçmekte olan mühimmatı kullanıyor. Bir taraftan sivilleri öldürüyor, muhalefete zarar veriyorlar, Esad yönetimine destek veriyorlar ve çevreye zarar verecek bombaları kendi ülkesi dışında kullanıyor. Rusya, PYD işbirliği halinde bölgeyi yoğun bir bomba altına tutuyorlar. Rusya ve Esad ise PYD kullanarak, Halep'i ele geçirmek istiyor."

Halep halkını beş yıldır mücadele ettiğini kaydeden Davutoğlu, "Suriye halkı önce Esad rejimine direndi. Ardından Hizbullah geldi. Halep'i düşüremediler. İran'ı çağırdılar. 24 İranlı general Suriye'de öldü. Şii millisleri ile Halep'i düşüremediler. Tarih boyunca Müslümanlara zulmetmiş büyük abilerine gittiler, 'sen gel katliamı yap' dediler. Hain ve barbarca uçaklar sivil ve asker ayrımı yapmadan 8 bin sorti yaptı." diye konuştu.

Türkiye'nin angajman kuralları gereği müdahalesenin devam edeceğini kaydeden Başbakan, şöyle devam etti: "Sonunda zafer mutlaka inanların olacaktır. Angajman kuralı gereği müdahalede bulanacağız ve bulunmaya devam edeceğiz. Dünyanın sustuğu anda onlara destek vermeye devam edeceğiz. Son saldırıların Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit ettiği açıktır. Rusya'nın ve onun ardındaki güçlerin hedefinin mülteciler üzerinde Türkiye ve Avrupa'yı baskı altına almayı hedefliyor."

Davutoğlu, PYD'nin Rusya'nın paralı askerleri olduğunu belirterek, "Türkiye, sınır güvenliğini tehdit eden kim olursa olsun aynı tavrı gösterecektir. PYD Rusya'nın paralı askerleridir. Azez bölgesinde DEAŞ mensubu yok. Bilinçli bir kıyım, etnik kıyım gerçekleştiriliyor. Sadece rejim yanlıların kalsın isteniyor. ABD ve müttefik ülkelerden açık kıyıma karşı tepki göstermelerini beklemek hakımız. PYD, Azez'e yaklaşırsa gereken yapılacak." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Karşımızda yedi düvel olsa bile hakkı haykırmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER