Davutoğlu: Operasyon kararı Ankara'da alındı, izin söz konusu değil


ANKARA (CİHAN)- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yapılan operasyona ilişkin, "Hiçbir şekilde herhangi bir izin söz konusu değil. Karar ve talimat Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından alınmış, cumhurbaşkanımızın onayından geçmiş ve TSK tarafından uygulanmıştır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, 'Şah Fırat' operasyonu ile ilgili olarak bu sabah Genelkurmay Başkanlığı'nda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile birlikte basın açıklamasında bulundu.

"TSK HER TÜRLÜ ENGELİ AŞAR, ÇATIŞMA RİSKİNİ DE GÖZE ALIR"

Operasyonun kararının Ankara'da alındığını kaydeden Davutoğlu, "Hukuk devleti kuralları içinde, bize verilen yetkiler çerçevesinde. Tabi elimizdeki meclis tezkeresi de gözönüne alınarak hiçbir merciden ne izin talep edilmiştir, ne yardım talep edilmiştir. Eğer önümüze bu operasyon esnasında kim çıkmış olursa olsun bu talimat verildikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü engeli aşar, her türlü çatışma riskini de göze alır. Yine söz konusu karakola kadar iner, o emanetleri salimen ülkemize getirir. Dolayısıyla hiçbir şekilde herhangi bir izin söz konusu değil. Karar ve talimat Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından alınmış, cumhurbaşkanımızın onayından geçmiş ve TSK tarafından uygulanmıştır" diye konuştu.

"HERHANGİ BİR MÜDAHALE EN SERT ŞEKİLDE KARŞILIK GÖRÜR"

Süreç başladıktan sonra bazı birimlere bilgi verildiğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu süreç içinde tabi ki başta Özgür Suriye Ordusu ve bütün taraflar olmak üzere sadece herhangi bir sivil kayıp olmaması için koalisyon güçlerine operasyon başladıktan sonra ve o süreç esnasında gerekli bildirimlerde bulunuldu. Kara kuvvetlerimiz, mekanize birliklerimiz, zırhlı birliklerimiz, komando ve özel kuvvet timlerimiz operasyona katıldılar. Hava kuvvetlerimiz tüm ihtimalleri gözönüne alarak hazır halde bekletildi, ihtiyaç hissedilecek bir durum söz konusu olmadı. Ama operasyon anından itibaren, saat 09.00 itibariyle bütün taraflar biliyorlardı ki bu operasyona yönelik herhangi bir müdahale en sert şekilde karşılık görür ve vazife sonucu ne olursa olsun yerine getirilir. Bunun bilinmesi suretiyle tabi Türkiye'nin caydırıcı gücünden herkes de haberdar olduğu ve yakınen bildiği için çatışma söz konusu olmamıştır. Sivil kayıp söz konusu olmamıştır. Tek askerimizin kaybı da bir kaza. Dolayısıyla bu bizim kararımızdır, önümüze kim çıkmış olsaydı da bu karar uygulanacaktı." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Operasyon kararı Ankara'da alındı, izin söz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER