Davutoğlu: Suriye'de yardımları engelleyenler savaş suçu işliyor


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Madaya ya da Halep'e insani yardımları ulaştırılmasını engelleyenlerin insanlığa karşı suç işlemekte olduğunu söyledi. Esed rejiminin kuşattığı Madaya'da insanların, eğer bulabilirlerse, oy yediklerini ve içme suyuna ulaşamadıklarını ifade eden Davutoğlu, "Hepimiz bundan sorumluyuz." dedi.

Londra'daki yardım konferansında Cenevre'de üçüncü kez başlatılan müzakerelerin, verilen tüm desteğe rağmen umut oluşturamadığını ve görüşmelere ara verildiğini dile getiren Davutoğlu, "Niye? Çünkü rejim Cenevre'ye giderken Halep'te ve Lazkiye'de sivillere, okullara ve hastanelere karşı hava saldırıları sürüyordu." ifadelerini kullandı.

Suriye'den mülteci akınının Esed rejimi ve şimdi ona destek veren yabancı güçlerin hava saldırıları sebebiyle meydana geldiğine dikkat çeken Davutoğlu, IŞİD'i de burada oluşan güç boşluğunun meydana getirdiğini ifade etti. Davutoğlu, "Bugün insanlığın iki düşmanı var: Esed rejimi ve barbar terör örgütü IŞİD. Savaş suçu işleyen bu güçlere karşı omuz omuza olmalıyız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Suriye'de yardımları engelleyenler savaş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER