Demirtaş: Türkiye Suriye'de barışın öncüsü olabilir

Demirtaş: Türkiye Suriye'de barışın öncüsü olabilir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin Suriye'de barışın öncü gücü olabileceğini söyledi. Demirtaş, "Oradaki yapılarla doğru bir ilişki ve iş birliği geliştirilmeli. Herkesi bir barış masasında birleştirme iradesi göstermelidir." dedi.

Dicle Haber Ajansı'nı (DİHA) ziyaret eden Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirtaş, "Suriye'de durumun giderek kötüleşeceğine dair ciddi kaygılarımız var. Gidişat gösteriyor ki Suriye'deki savaş daha da derinleşecek. Çünkü büyük devletler ve güçler bir vekalet savaşı yönetiyordu. Yani bizzat kendileri görünür değildi. Türkiye Suriye'de barışın öncü gücü olabilir. Bu kadar büyük bir potansiyeli var. Bunu içteki barışla yapabilir. Oradaki yapılarla doğru bir ilişki ve iş birliği geliştirilmeli. Herkesi bir barış masasında birleştirme iradesi göstermelidir." ifadelerini kullandı.

Şırnakta paylaştığı fotoğrafa de değinen Demirtaş, "Ben Şırnak'taki yerel halktan o fotoğrafı teyit ederek yayınlamıştım. Orada amacım bir provokasyon değildi. Gerçekten de orada insanlık yerlerde sürüklendi. Sonrasında hükümet yanlısı bazı gazeteciler bu işin normal ve rutin olduğu ve fotoğrafın sahte olduğunu işte hükümeti yıpratmaya yönelik olduğu gibi bir sürü yalana sığınmaya çalıştılar. Fakat orada o işi yapan sadece güvenlik görevlileri değil onu aklamaya çalışan gazeteciler de insanlığını yitirdiler. Başbakanın açıklaması da tatmin edici değil. İçişleri Bakanının açıklaması tam bir faciadır. 'Aman güvenlik güçlerinin morallerini bozmayalım' diyor. Sen bir halkın onuruyla oynayacaksın ondan sonra Türk halkı bundan incinmiyor mu? Senin bütün kaygın 3-5 görevlinin moralinin bozulmaması mıdır?" şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Türkiye Suriye'de barışın öncüsü olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER