Depremin vurduğu Kığı'da vatandaşların korkulu bekleyişi sürüyor


Bingöl'ün Kığı ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından evleri zarar gören vatandaşlar, artçı depremlerin sürmesi nedeniyle evlerine giremiyor. Artçı depremlerden korkan çocuklar ve vatandaşlar, psikolojik destek bekliyor.

Kığı ilçesine bağlı Açıkgüney köyü civarında 3 Aralık Perşembe günü saat 01.27'de meydana gelen 5.5 büyüklüğünde depremin ardından artçı sarsıntıların sürmesi nedeniyle vatandaşlar, geceyi araçlarda geçirmek zorunda kalıyor. İlçe merkezi ve bağlı köylerde çok sayıda evin hasar gördüğü Kığı ilçesinde evleri hasar gören vatandaşlar, okullarda ve Gençlik Merkezi Salonlarında kalıyor. Hava sıcaklığının -8 dereceyi bulduğu ilçede vatandaşlar deprem ve soğuk hava nedeniyle zor günler geçiriyor.

3 GÜNDE 200 ARTÇI

Çok sayıda evde çatlak ve yıkım oluşması nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar, devletin kendilerine yardım eli uzatmasını bekliyor. 3 gün içinde 200 artçı depremin yaşandığını ve halen depremlerin sürdüğü ilçede vatandaşlar, başka illerde yakınlarının yanına yerleşmek içini ilçeyi terk ediyor. İlçede eğitim ve öğretimin de aksamış durumda.

'KIĞI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ'

Büyük bir deprem atlattıklarını ve şu ana kadar 200 deprem yaşandığını ifade eden Kığı Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, vatandaşların çok zor durumda olduğunu acil olarak Kığı'nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Gündüz, şunları kaydetti: "Hasar büyük, evlerimizin büyük kısmı kullanılmayacak durumda. Köylerimiz ve mahallerimizde hasar büyük, taş evlerde yaşayanlar hep dışarıda, memur arkadaşlar ailelerini gönderdi. Her taraf boşaldı, gece arabaların içinde yatıyoruz. Depremden sonra vali yardımcısı ve heyet geldi araştırma ve tespit yapıyorlar. Bizim acil olarak 100 konteynıra ihtiyaç var. 36 tane gönderilecekmiş ancak bu dar günümüzde siyasiler ve yetkililer yanımızda olsunlar."

'VATANDAŞLARIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU'

Kığı'da yaşanan depremin ilçede büyük korku yaşattığını ifade eden Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, "Yatma yerimiz yok, çocuklarımız depremden çok etkilendi. Çocukların ve vatandaşlarımızın psikolojik desteğe ihtiyacı var. Acil olarak konteynere ihtiyacımız var. Buranın afet bölgesi olarak ilan edilmesi gerekir. Çünkü 200'ün üzerinde deprem yaşandı. Bilim adamları da bu depremlerin devam edeceğini söylüyor. Kimse evinde kalmıyor." diye konuştu.

VATANDAŞLAR PANİKTE

Kığı ilçesinde depremin ardından herkesin çok olumsuz etkilendiğini devletin bir an evvel yardım etmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar daha fazla ölümlerin yaşanmaması için yetkililerin bir an evvel harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Kığı'da depremden sonra hayatın bittiğine, eğitim ve hizmetin olumsuz etkilendiğine dikkat çeken vatandaşlar, çok sayıda vatandaşın yakınlarının yanında ya da okullarda kalmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Depremde çatlayan ve yıkılan evlerini gösteren vatandaşlar, yardımların insanlar ölmeden önce gönderilmesini istedi. Evlerinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle geceyi araçlarda ve okullarda geçirmek zorunda kalan vatandaşlar, devletin bir an evvel ilçeye yardım eli uzatmasını istiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Depremin vurduğu Kığı'da vatandaşların korkulu bekleyişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER