Dersim Barosu, Elçi'ye yapılan saldırıyı yürüyüşle protesto etti


Dersim Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesini düzenlenen yürüyüşle protesto etti.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi Sanat Sokağında bir araya gelerek Seyit Rıza Parkına doğru yürüyüşe geçti. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto eden grup, Seyit Rıza Parkı'nda Elçi için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Grup adına açıklama yapan Dersim Baro Başkan Vekili Özgür Ulaş Kaplan, Elçi'nin öldürülmesi öncesinde kamuoyunda algı yaratıldığını söyledi.

Kaplan, "Kamuoyu tarafında da bilindiği üzere Diyarbakır Baro Başkanı geçtiğimiz aylarda CNN Türk'te yayınlanan bir tartışma programında, 'PKK'nın terör örgütü olmadığı' şeklindeki sözleri nedeniyle, hakkında örgüt propagandası suçundan dava açılmıştı. Bu soruşturma sürecinde resmi yetkililer ve tetikçi yandaş bazı yayın organları tarafından, hedef gösterilmiş ve hakkında bir linç kampanyası başlatılmıştı. Hedef gösterilen ve hakkında hain ve terörist şeklinde haberler yapılan Elçi, planlı bir linç ve itibarsızlaştırma kampanyasına maruz kalmış ve bu süreçte yaşanan katliamın ortamı yaratılmış ve bir algı operasyonunun sonucu kamuoyu hazırlanmıştır." dedi.

Katillerin bir an önce ortaya çıkartılması ve olayın tüm çıplaklığı ile aydınlatılması gerektiğini belirten Kaplan, "Çatışma arasında kalarak hayatını kaybetti denilerek olayın karanlığa ve faali meçhul cinayetler listesine eklenmesi mümkün değildir. Bir çatışma yaşanmış ise ne şekilde vurulduğu açık bir şekilde tespit edilmelidir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hemen olayın arkasında yaptığı açıklamada Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak 'terörle mücadelede ne kadar doğru yolda olduklarını ve durmak yok, yılmak yok kararlıkla yola devam' şeklinde açıklama yapmıştır. Yaşanan katliam akabinde yapılan bu türden açıklamalar yeni katliamlara davetiye çıkaracak tarzda açıklamalardır. Şiddetin son bulması ve yaşanan tüm karanlık cinayetlerin, üzerine kararlıkla gidilerek, katillerin ortaya çıkarılması ve adaletin tesisine yönelik bir tarz hâkim olmalıdır. En tepedeki resmi yetkililer açıklamaları ile, önümüzdeki süreçte de yaşanabilecek katliamları doğrudan teşvik etmekte ve ölümü ve şiddeti tek çözüm yolu olarak göstermektedir." diye konuştu.

Tahir Elçi'nin şiddetin son bulması çağrılarını yaptığı bir açıklama da, şiddetin kurbanı olduğunu dile getiren Kaplan, "Tahir Elçi gibi yüzlerce aydın, demokrat, gazeteci, hukukçu, insan hakları savunucusu bu ülke de katledilmiştir. Tahir Elçiye sıkılan kurşun barışa sıkılan kurşundur. Bu kapsamda; Tüm halkımızı ülkemizde ve bölgemizde barış için sesini yükseltmeye davet ediyoruz. Yaşanan katliamı kınıyoruz. Açıklamamızı Katledilmeden önce Tahir Elçi'nin son sözleri ile sonlandırıyoruz. 'Artık silah, çatışma ve operasyon istemiyoruz'" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Dersim Barosu, Elçi'ye yapılan saldırıyı yürüyüşle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER