DES'ten 'bildiri KCK talimatıyla yapıldı' iddiası


'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi Bildirisi'ne imza atan akademisyenleri sağduyulu davranarak imzalarını geri çekmeye davet eden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Topal, bildirinin KCK talimatıyla yapıldığını iddia etti.

DES'ten yapılan yazılı açıklamada; 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi Bildirisi'nin KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat'ın talimatıyla yapıldığını, Hozat'ın 22 Aralık 2015'te yaptığı bir açıklamada "Aydın ve demokratik çevreler özyönetimlere sahip çıksın" denildiğini ve bu telkinlerin 'talimat' niteliğinde olduğunu öne sürdü. Sonrasında 11 Ocak'ta bildirinin yayımlandığını hatırlatan DES açıklamasında, bildirinin PKK'lı akademisyenlerin jargonuyla yazıldığı ileri sürüldü.

"PKK MASUM GÖSTERİLİYOR"

Bildiriye imza atan öğretim üyelerinin görüşlerinin kendilerini bağladığını kaydeden DES Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Topal, açıklamasında şunları belirtti: "DES olarak bu girişimi tasvip etmemiz mümkün değildir. DES, milli değerlerine ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne sımsıkı bağlı bir kurumdur. Bu hassasiyetimizi ve söz konusu bildiri nedeniyle yaşadığımız üzüntüyü kamuoyunun bilgisine sunarım." dedi.

Topal, bildiriye imza atan akademisyenleri sağduyulu davranarak imzalarını geri çekmeye davet etti.

"BAYIRBUCAK'TAKİ SOYKIRIMA KARŞI DA BİLDİRİ YAYINLAYIN"

"Bayırbucak'ta masum insanların soykırıma uğruyor, mürekkebiniz bu insanlık dışı dramı kınamaya yetmiyor mu?" diye soran Topal şöyle devam etti: "Madem ki bu kadar duyarlısınız, o elit üniversiteleri bırakın gelin, doğudaki üniversitelerde çalışın oradaki insanlara da katkınız olsun. Nişantaşı'nda oturup akıl vermekle safsataların gerçeğe dönüşmeyeceğini siz de iyi biliyorsunuz. 28 Şubat döneminde 'Ordu Göreve' diye çığırtkanlık yapan o sözde akademisyenlere sesiniz ne kadar çıktı, yoksa onlarla ortak mı hareket ediyordunuz?

Ne oldu da duygusallaştınız, devleti katliam yapmakla suçluyorsunuz? Terör örgütü yandaşları, kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlarla özyönetim ilanları yapıyor, Türkiye'yi silah zoruyla bölmek, sözde bağımsız bir devlet kurmak istiyor, devlet orada birliği, düzeni güvenliği sağlamaya çalışıyor, siz de oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz.

Türkü ile Kürdü ile bu millet bir bütündür, bu birlikteliği şimdiye kadar kimse bozamadığı gibi bundan sonra da kimse bozamayacaktır. Teröre destek veren iç ve dış figüranlar, sözde siyasi ve sanatçılar ve onların şakşakçıları emellerine ulaşamayacaklardır." CİHAN
<< Önceki Haber DES'ten 'bildiri KCK talimatıyla yapıldı' iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER