'Din görevlilerinin sahipsizliği üzüntü verici'

'Din görevlilerinin sahipsizliği üzüntü verici'

Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, din görevlilerinin sahipsizliğinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile bir açıklama yapan Arabacı, camilerin asıl fonksiyonunun mabet olduğu belirterek, "Bunun yanında camiler birer eğitim mekanlarıdır." dedi.

Kutlanan bu haftada ismi bulunmasına rağmen din görevlilerinin fail olmaları gerekirken meful olarak hep geri planda bırakıldığını aktaran Arabacı, şunları kaydetti: "Yaşadıkları sorunları ve mesleki sıkıntıları gündeme getirilmemiştir. Din görevlilerine bu haftalarda sadece görev ve sorumlulukları hatırlatılır. Sorunları ve yaşadıkları dikkate alınmayan din görevlileri yöneticiler tarafından sürece dâhil edilmeden kutlamalar yapılmaktadır. Okulların başlaması sebebiyle hutbelerde öğretmenlere kutlama yapılırken din görevlilerine okutturulan hutbelerde hatırlanmamasını en hafif tabirle manidar buluyoruz. Allah ve peygamber buyruk ve tavsiyelerini vaaz eden, iyiliğe, güzelliğe, doğruya çağıran, insanlarımıza doğumundan ölümüne kadar yüksünmeden hizmet veren, toplumun ihtiyaçlarının karşılanmasında mihmandarlığı ile sosyal hayata katkı sağlayan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yüzünü ağartan kanaat önderi vefakâr din görevlilerimizin sahipsizliği üzüntü vericidir." CİHAN
<< Önceki Haber 'Din görevlilerinin sahipsizliği üzüntü verici' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER