Dışişleri: Rusya, tüm dünyanın bildiği gerçekleri inkâr yaklaşımı içinde


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya ile mevcut gerginliğe işaret ederek "Rusya Federasyonu (RF), 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen RF savaş uçağı hadisesinden bu yana çelişkili ve tüm dünyanın bildiği gerçekleri inkâr eden bir yaklaşım içindedir." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov'un Rus uçaklarının Türk egemen hava sahasını ihlali konusunda açıklamada bulundu. Bir soruya yazılı cevap veren Bilgiç, şu ifadeleri kullandı: "Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov'a atfen Sputnik ajansınca yayınlanan ifadeler, Rusya Federasyonu'nun Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ortaya çıkan sorunun çarpıtılması amacı taşımaktadır. Mesele Türk hava sahasının Rusya Federasyonu uçaklarınca ihlal edilmesinden ibarettir. Bunun Koalisyon'un Suriye'deki harekatıyla hiçbir alakası yoktur.

'RUSYA, AYNI TAKTİĞİ İZLİYOR'

Esasen Rusya Federasyonu, 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen RF savaş uçağı hadisesinden bu yana çelişkili ve tüm dünyanın bildiği gerçekleri inkâr eden bir yaklaşım içindedir. Nitekim, 24 Kasım'da da hava sahası ihlali olmadığını iddia eden Rusya Federasyonu, ardından bunu kanıtlayamamış, uçağın kara kutusunun hasar gördüğü bahanesinin arkasına sığınmıştır. Rusya Federasyonu, 29 Ocak'taki bu son ihlalden sonra da aynı taktiği izlemektedir.

'BAKAN LAVROV'UN İDDİASI TAMAMEN ASILSIZDIR'

Bakan Lavrov'un ifadelerindeki, Türkiye'nin bilgi paylaşımı yapmadığı iddiası ise tamamen asılsızdır. Hava sahamızın ihlali sonrasında Rusya Federasyonu'nun Ankara'daki Askeri Ataşesi askeri makamlarımızca çağrılmış, ihlal konusunda bilgi verilmiş ve gerekli ikaz ve uyarılarda bulunulmuştur.

'TÜRK HAVA SAHASINA YÖNELİK İHLALLERİN SÜRDÜRÜLMESİ SOMUT SONUÇLARA YOL AÇAR'

Hava sahamızın ihlaline karşı tepki göstermek, tedbir almak ve mukabelede bulunmak uluslararası hukuktan kaynaklanan egemen yetkimizdir. Türk hava sahasına yönelik ihlallerin sürdürülmesinin somut sonuçlara yol açacağına, bunun sorumluluğunun da bütünüyle Rusya Federasyonu'na ait olacağına dair uyarılarımız Rusya Federasyonu'nun Ankara'daki Büyükelçiliği'ne sarahaten ifade edilmiştir.

'MEVCUT GERGİNLİĞİN DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜME KAVUŞTURMA' ÇAĞRISI YİNELENDİ

Her halükarda biz, 24 Kasım'dan bu yana ülkemize yönelik olarak Moskova tarafından yürütülen karalama kampanyasına ve provokasyonlara rağmen, sorunun başından bu yana sergilediğimiz serinkanlı duruşu bugün de muhafaza ediyoruz. Bu vesileyle de mevcut gerginliğin diyalog yoluyla çözüme kavuşturulması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Dışişleri: Rusya, tüm dünyanın bildiği gerçekleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER